Reumatism și Dureri Musculare – Tinctură de Tătăneasă și Cimbrișor

Două din cele mai eficiente plante pentru reumatism și dureri articulare sunt tătăneasa și cimbrișorul. Acestea se pot folosi separat, sub formă de alifie, tinctură sau ulei, sau se pot combina pentru efecte mai puternice, precum în rețeta prezentată mai jos.

Reumatism și Dureri Musculare – Tinctură de Tătăneasă și Cimbrișor (sxc.hu)

Reumatism și Dureri Musculare – Tinctură de Tătăneasă și Cimbrișor (sxc.hu)

Tratament reumatism și dureri articulare

Se pun la macerat câteva rădăcini proaspete de tătăneasă spălate și mărunțite (sau făcute pulbere prin râșnița de cafea) într-o sticlă cu alcool de 40 de grade. În altă sticlă, se pune cimbrișor (înflorit) la macerat într-o sticlă cu alcool de cereale de 30-40 de grade, și se lasă la loc însorit sau călduros. Tincturile se lasă la macerat 2 săptămâni, apoi se strecoară și se amestecă cele 2 soluții. În tinctura mixtă rezultată se mai adaugă 2-3 aspirine. Cu această esență se ung și se freacă zonele dureroase.

> Tătăneasa

Tătăneasa are foarte multe aplicații în medicina naturistă: de la afecțiuni respiratorii și digestive, până la afecțiuni dermatice și reumatice. tătăneasa ajută de asemenea la îmbunătățirea circulației periferice și curățarea sângelui.

Tinctura de tătăneasă se poate procura gata preparată de la magazinele naturiste, și se poate folosi individual, sub formă de frecții, pentru dureri reumatice, artrită, contuzii, fracturi sau echimoze.

Alifia de tătăneasă este de asemenea eficientă în durerile articulare. Se poate prepara în casă, din 50 g de plantă și 200 g de untură nesărată de porc sau pasăre, unt sau margarină (80% grăsime). Se pune grăsimea la încins și se adaugă planta. Se lasă un sfert de oră la fiert, apoi se lasă 24 de ore în repaus, amestecând regulat. La final se face o cremă.

> Cimbrișorul

Și cimbrișorul se poate folosi separat pentru dureri reumatice, sub formă de masaj. Uleiul de cimbrișor se poate prepara și acasă. Se umple un borcan cu flori proaspete de cimbrișor și deasupra se toarnă ulei de floarea-soarelui. Se lasă la macerat 2 săptămâni, se strecoară și se păstrează în sticluțe închise la culoare, la frigider. Se fac frecții ale zonelor afectate.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.