Hernie de Disc Tratament – Unguent cu Rășină de Brad

Hernia de disc este una din bolile dureroase a căror frecvență este astăzi în creștere. Apare mai ales la persoanele vârstnice, la cei care depun eforturi mari zilnic (ridică greutăți), la cei sedentari (care petrec mult timp pe scaun sau în picioare), precum și la cei obezi.

Hernie de Disc Tratament - Unguent cu Rășină de Brad (sxc.hu)

Hernie de Disc Tratament – Unguent cu Rășină de Brad (sxc.hu)

Hernia de disc – Simptome

Hernia de disc este o afecțiune localizată la nivelul discurilor dintre vertebrele coloanei. Vârsta înaintată sau traumatismele pot face ca discul să alunece din poziția lui normală și să se deformeze sau să se rupă.

Prin urmare, substanța gelatinoasă din interiorul discului iese afară și atinge terminațiile nervoase. Astfel apar dureri foarte mari, mai întâi în spate (lombago), iar mai apoi, pe măsură ce afecțiunea se agravează, durerea coboară în picioare (coapse, fese, laba piciorului). Pot să apară dureri și în umăr sau în braț, dacă discul s-a deplasat la nivelul gâtului.

Durerea cauzată de hernia de disc crește încetul cu încetul. Dacă la început ea se simte doar în timpul unui efort fizic, pe măsură ce hernia avansează, durerea poate deveni permanentă, mai ales în timpul nopții.

> Hernia de disc – Cauze

Cauzele apariției acestei afecțiuni pot fi multiple, în funcție de fiecare caz în parte:

– Ridicare de greutăți mari
– Poziția incorectă a coloanei pe perioade lungi
– Munca la birou și postura îndoită a coloanei timp îndelungat
– Traumatisme frecvente, minore sau grave (șoferi, constructori, sportivi de performanță)
– Subdezvoltarea mușchilor spatelui din cauza sedentarismului
– Vârsta înaintată (degenerescența structurii anatomice a coloanei)

Hernia de disc Tratament naturist - Unguent rășină de brad

Tratamentul herniei de disc este în mare parte unul bazat pe medicamente (antiinflamatoare și miorelaxante), necesar cel puțin o lună de zile. Ibuprofenul este un medicament popular bun, cu efecte secundare mai mici. Ibuprofenul trebuie administrat cu precauție la persoanele în vârstă, deoarece poate crește tensiunea arterială. Dacă tratamentul medicamentos nu elimină durerile și acestea se accentuează sau se diversifică (probleme de urinare), se recomandă operația.

> Unguent cu Rășină de Brad

Se poate încerca și un tratament naturist pe bază de plante. Mai precis, se poate prepara acasă un unguent din rășină de brad. Se amestecă rășină de brad (fără impurități) și ceară de albine în cantități egale. Acest amestec se încălzește la foc mic, iar apoi se întinde pe o fâșie de pânză. Se leagă pe locul dureros și se lasă să acționeze câteva ore, sau peste noapte.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.