Bitter Suedez din 12 Plante – Rețetă, Administrare în Diferite Boli

Bitterul suedez este un produs naturist complex, care acoperă o sferă lară de afecțiuni, și de aceea nu trebuie să ne lipsească din cămara cu medicamente. Se poate prepara acasă, utilizând un amestec ingenios de plante: 12, 32, 50 sau mai multe. Am ales o rețetă simplă, pe bază de 12 plante puternice, ușor de urmat. Mai jos veți găsi și modalitățile de utilizare: internă sau externă, în funcție de fiecare boală în parte.

Bitter Suedez din 12 Plante – Rețetă, Administrare în Diferite Boli (sxc.hu)

Bitter Suedez din 12 Plante – Rețetă, Administrare în Diferite Boli (sxc.hu)

Rețetă Bitter Suedez

Ingrediente

Într-un borcan cu filet, se pun câte 2 lingurițe de pulbere din fiecare plantă listată mai jos. Pentru a obține pulberea, plantele se macină prin râșnița electrică de cafea.

• Anghinare
• Angelică
• Pelin
• Dafin (frunze)
• Ienupăr (boabe)
• Salcâm (flori)
• Frasin (frunze)
• Iarbă de troscot

Se adaugă apoi câte o linguriță de pulbere de:

• Urzică (rădăcină)
• Brad (rășină)
• Fenicul (semințe)
• Șofran

Preparare

Se pun așadar toate aceste plante (în cantitățile recomandate) în borcan, și deasupra se toarnă 1,5 litri de alcool alimentar de 50-60 de grade. Se lasă la macerat 14 săptămâni. După această perioadă, tinctura se strecoară printr-un tifon, și se păstrează într-o sticlă închisă la culoare, la loc rece și întunecos. Se iau câte 1-2 lingurițe de bitter pe zi, diluate într-o ceașcă de ceai sau apă, înainte de masă, în funcție de boală.

Bitter suedez Intern – Boli și Tratamente

Răceală, gripă, febră

Se ia câte o jumătate de linguriță de bitter, odată la 3 ore, pe tot parcusul zilei, diluat într-un pahar de apă. În caz de febră, bitterul se ia o dată la 2 ore, câte o jumătate de linguriță într-o jumătate de pahar de apă.

Alergii

Se ia câte o linguriță de bitter suedez, de 4 ori pe zi într-un pahar de apă. Se urmează cure de câte 2 luni. Bitterul curăță corpul și ajută la eliminarea toxinelor din ficat, plămâni și rinichi, crescând imunitatea corpului.

Afecțiuni digestive

În caz de indigestie, balonare sau dischinezie biliară, se ia câte o linguriță de bitter într-o jumătate de cană de apă, de 4 ori pe zi.

Viermi intestinali

Se ia câte o linguriță de bitter suedez, de 3 ori pe zi, adăugate într-un pahar cu apă.

Boli de ficat 

Acest bitter conține în mare parte plante amare, care ajută la detoxifierea și regenerarea ficatului. Se ia câte o linguriță de bitter, de 3 ori pe zi, dizolvate într-o cană de apă sau de ceai. Se fac cure de 2-3 săptămâni, care se pot relua după 7 zile de pauză.

Diabet, afecțiuni ale pancreasului

Se ia câte o linguriță de bitter, de 3-4 ori pe zi, cu un pahar de apă.

Boli de inimă, colesterol mare

Se ia câte o linguriță de bitter, de 3 ori pe zi, în cure de 2-3 luni.

Infecții urinare și renale

Bitterul suedez are efecte puternice în cazuri de cistită sau alte infecții renale. Se ia câte o linguriță, de 4 ori pe zi, într-o cană cu apă sau ceai. Se bea câte un litru de apă cu bitter pe zi. Dacă apar crize de rinichi, se aplică și comprese calde cu bitter pe zona vezicii urinare sau a rinichilor.

Boli de piele

Se ia câte o linguriță de bitter, de 3 ori pe zi, într-un pahar cu apă. Se fac cure de câte o lună. Acest leac ajută la eradicarea acneei și eczemelor, sau la tratarea infecțiilor cu ciuperci și bacterii. Se pot aplica și comprese cu bitter suedez pe pielea afectată.

Tulburări menstruale

Se ia câte o linguriță de bitter, de 3 ori pe zi cu 4-5 zile înainte de menstruație. În primele 2 zile de menstruație, se ia câte o jumătate de linguriță de bitter, de 5-6 ori pe zi, diluat într-un pahar cu apă. Tratamentul este indicat în caz de ciclu menstrual neregulat, abundent sau dureros.

Reumatism, gută

Se ia câte o linguriță de bitter, de 4 ori pe zi într-o cană cu apă. Se fac cure de câte 3 luni, cu pauze de câte o lună. Este un tratament bun pe termen lung.

Cancer

Bitterul este un adjuvant puternic în bolile canceroase, datorită efectului de stimulare a imunității și a apetitului, reducerea febrei și stării de greață. Se ia câte o jumătate de linguriță de bitter pe zi, diluat cu o ceașcă de apă sau ceai (gălbenele + urzică).

Comprese cu bitter suedez

– Dureri de cap, tulburări nervoase (compresele se țin 30 de minute)
– Răni, cicatrici
– Arsuri ușoare sau medii
– Tromboflebită
– Luxații și entorse (compresele se țin 2 ore)
– Înțepături de insecte

___________________________________________________________________________________________

Bitter suedez – Contraindicații

Bitterul este o tinctură concentrată pe bază de alcool, și de aceea nu se consumă niciodată nediluat. Nu este indicat persoanelor care nu au voie de alcool sau femeilor gravide, deoarece poate provoca avortul.

Compresele se aplică pe pielea unsă mai întâi cu un strat gros de untură de porc sau cremă de gălbenele, niciodată direct.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. Este și cel din 32 de plante…

  2. eu i-l am pe cel dupa reteta originala e lui Maria Treben. Intr-adevar este f. bun. Se gasesc mai multe in „Sanatate din farmacia Domnului” Cartea lui M. Treben de mare ajutor.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.