Ceai pentru FICAT și BILĂ – rețetă

La magazinele naturiste se poate găsi un ceai pentru colecist dintr-un amestec de plante medicinale cu efecte terapeutice puternice. Vestea bună este că rețeta de ceai este simplă și se poate prepara și acasă, din amestecul a 5 plante.

Ceai Pentru Bilă și Ficat – Amestec de Plante (sxc.hu)

Ceai Pentru Bilă și Ficat – Amestec de Plante (sxc.hu)

Colecistul (vezica biliară) este un mic organ ca un săculeț în regiunea ficatului, unde se colectează bila sau fierea. Sănătatea colecistului este esențială pentru digestie.

Astăzi, foarte multe persoane adulte suferă de afecțiuni biliare – fiere leneșă (dischinezie biliară), calculi biliari, indigestie, constipație, migrene), din cauza sedentarismului, alimentele rafinate din comerț sau stresul.

Anghinarea vindecă bila, fierea și ficatul

Problemele biliare nu au foarte multe soluționări în medicina convențională, însă plantele medicinale pot face minuni chiar și la acest capitol. Una din cele mai puternice plante din compoziția acestui ceai pentru colecist este anghinarea.

Planta este un drenor biliar extraordinar. Are de asemenea efecte depurative, detoxifiante și tonice pentru ficat, prin care previne crizele de bilă și formarea pietrelor la bilă. Frunzele de anghinare sunt bune pentru icter, indigestie sau greață, acestea fiind folosite în acest scop încă din antichitate.

Ceai pentru colecist rețetă

Ingredinte

• 25% de cicoare (partea aeriană)
• 20% de anghinare (frunze)
• 20% de păpădie (frunze)
• 10% de rostopască (partea aeriană)
• 5% de ținatură (partea aeriană)

Preparare

Se amestecă plantele și se folosesc 2 lingurițe de amestec pentru o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat un sfert de oră, apoi se strecoară și se beau câte 3 căni pe zi, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masă. Ceaiul se bea în cure de câte 1-3 săptămâni, urmate de o pauză de 30 de zile. Pe durata tratamentului cu anghinare se recomandă renunțarea la dulciuri și a consumului de prăjeli sau ceai negru.

Efecte

Ceaiul pentru colecist din plantele enumerate mai sus este un bun ajutor în caz de dischinezie biliară, colecistită acută sau cronică, angiocolită, colici hepatobiliare, hepatită cronică virală sau metabolică, insuficiență hepatică, hipercolesterolemie, ateroscleroză, anorexie.

– Stimulează și reglează secreția bilei
– Stimulează peristaltismul vezicii biliare
– Ameliorează fluxul biliar
– Crește pofta de mâncare
– Protejează ficatul
– Regenerează celulele hepatice
– Stimulează secrețiile gastro-intestinale
– Detoxifică ficatul
– Scade colesterolul
– Reduce inflamațiile
– Combate spasmele

La fel de bun în afecțiunile biliare este și extractul de anghinare. Se iau câte 150-300 mg oe zi, cu 15 minute înainte de masă, în cure de câte o lună.

Contraindicații

Acest ceai nu este recomandat persoanelor care suferă de litiază biliară, obstrucție biliară, sarcină sau alăptare. Persoanele alergice la oricare din plantele folosite trebuie să utilizeze acest ceai cu precauție.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.