BILOLIT – remediu naturist pentru FIERE LENEȘĂ

Articol scris de Ana-Maria Postolache

Fierea leneșă este cunoscut sub mai multe denumiri: „bilă leneșă” sau „dischinezie biliară”, „colecistită fără pietre” (acalculoasă), „vezică biliară funcțională” sau „tulburarea de golire a vezicii biliare”.

Este mai frecventă la femei decât la bărbați și la persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani.

Fierea leneșă – cauze

Vezica biliară este responsabilă cu păstrarea bilei care este eliberată de către ficat. În mod normal, bila trece prin vezica biliară în intestinul subțire, unde este folosită pentru digerarea grăsimilor.

La persoanele cu dischinezie biliară, bila nu poate trece prin tractul tubului biliar și rămâne în vezică. În consecință, vezica biliară nu poate furniza suficientă bilă concentrată pentru digestia optimă a grăsimilor.

 Principalii factori implicați în apariția acestei tulburări sunt:

stresul – produce disfuncția receptorului de dopamină, care împiedică bila să primească semnale corespunzătoare de la creier
• o problemă a mușchilor vezicii biliare
• o inflamație cronică
dezechilibre hormonale
obezitatea

Fierea leneșă însăși poate fi simptomul unei boli, precum:

– hipotiroidism
– pancreatită
– boala celiacă
– fibromialgie

Fiere leneșă – simptome

Simptomele dischineziei biliară sunt asemănătoare simptomelor întâlnite în mod obișnuit și în alte afecțiuni biliare:

– gaze sau flatulență
– balonare
– râgâieli
– greață
– febră și frisoane
– îngălbenirea pielii (icter)
– urină închisă la culoare
– scaune de culoarea argilei

Persoanele cu bilă leneșă pot acuza de asemenea dureri abdominale, în regiunea superioară unde este localizată vezica biliară. Durerea este ascuțită, recidivantă, însoțită de crampe intermitente sub coastele drepte, asemănătoare celei provocate de calculii biliari. Apare mai ales dimineața, în timpul menstruației și după masă.

Citește și BILĂ leneșă – tratament naturist, sfaturi legate de dietă

Fiere leneșă – remedii naturiste

Cei de la Fares au câteva produse naturiste utile în afecțiunile biliare, precum Ceai „Vezică biliară”, capsule „Vezică biliară lentă”, capsule „Farebil”. Un produs recomandat persoanelor cu fiere leneșă este „Bilolit” de la Pro Natura.

Capsulele conțin pudră din frunzele mai multor plante și uleiuri:

– anghinare
– păpădie
– turiță mare
– ulei de mentă
– ulei de sunătoare

Bilolit susține un nivel optim al colesterolului sangvin și al grăsimilor totale. Ajută la eliminarea bilei și a pietrelor la bilă la rinichi. Totodată, protejează, susține funcția ficatului și contribuie la regenerarea acestuia.

Sursă: Doc.doc, „What is Biliary Dyskinesia: Symptoms, Causes, Diagnosis, and Treatment”: https://www.docdoc.com.sg/info/condition/biliary-dyskinesia/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.