Băi de Șezut cu Usturoi și Varză – Pentru Hemoroizi

Tratamente cu usturoi pentru hemoroizi

Băi de șezut

Ai nevoie de 10 căpățâni de usturoi. Se pun la fiert cu tot cu coajă, într-o jumătate de litru de apă. Se lasă pe foc mic un sfert de oră, apoi cu lichidul rezultat, cald, se fac băi de șezut. Același lichid se poate refolosi de încă 3-4 ori, pentru alte băi de șezut. Între timp, se va ține la frigider, apoi se încălzește pentru utilizare. Băile de șezut trebuie să dureze 10-15 minute, cât se poate de fierbinte.

Băi de Șezut cu Usturoi și Varză Pentru Hemoroizi

Băi de Șezut cu Usturoi și Varză Pentru Hemoroizi

 Usturoiul pe post de supozitor

Usturoiul poate fi folosit ca un supozitor pentru a scăpa de hemoroizi. Se introduce pur și simplu un cățel de usturoi decojit în interiorul rectului. Se lasă să acționeze peste noapte. Procedeul se face 3 zile pe săptămâni. Acesta funcționează prin consolidarea vaselor de sânge și distrugerea microbilor din regiunea rectală. Atenție! Usturoiul nu se folosește pentru hemoroizii sângeroși.

• Clismă cu usturoi

De asemenea, o clismă cu usturoi poate curăța tractul intestinal și reduce disconfortul tranzitului intestinal.

• Consumul de usturoi crud zilnic

Pentru atenuarea durerilor, mâncărimilor, iritațiilor și usturimii cauzate de hemoroizi, se poate pur și simplu consuma usturoi crud zilnic, sau capsule de usturoi, la fiecare masă.

Cum funcționează

Usturoiul produce 3 efecte benefice asupra hemoroizilor. Mai întâi de toate, este un antibiotic puternic. În al doilea rând reduce tensiunea arterială, și nu în ultimul rând, este un antioxidant extraordinar.

De asemenea, usturoiul este un antinfungic și antiinflamator de nădejde pentru afecțiunile pielii. Calmează zona inflamată din interiorul și din jurul anusului, iar prin proprietățile astringente, contribuie la recuperarea rapidă a pereților vaselor de sânge deteriorați.

Tratament cu varza pentru hemoroizi

 Băi de șezut cu zeamă de varză

Ai nevoie de 1 kg de varză albă, dulce. Se pune la fiert cu 2-3 litri de apă, timp de jumătate de oră. Zeama de varză obținută se folosește fierbinte la băi de șezut. Baia de șezut cu zeamă de varză caldă se face jumătate de oră, apoi pielea se lasă să se usuce natural, fără a folosi prosopul. Se unge imediat cu alifie de gălbenele. Procedeul se repetă în fiecare seară, timp de 30 de zile.

În loc de varză, se poate folosi praz.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.