Detoxifierea Corpului de Metale Grele – Un Pas Important Spre Sănătate

Oamenii de știință au fost preocupați vreme îndelungată de studierea relației dintre microbi și metalele grele acumulate în organismul uman. Cercetările lor au revelat faptul că bacteriile intestinale prietenoase pot ajuta la curățarea corpului de toxicitatea metalelor grele în mod simplu și perfect natural.

Detoxifierea Corpului de Metale Grele

Detoxifierea Corpului de Metale Grele

Toxicitatea mercurului, plumbului, arsenicului

Pentru omul modern, riscul de a acumula tot mai multe metale grele, cum este plumbul, mercurul, arsenicul sau cadmiul este tot mai mare. Toxicitatea acestor metale au consecințe grave, neștiute, inclusiv asupra copiilor, în ceea ce privește dezvoltarea și creșterea nivelului IQ-ului. Din fericire, cercetătorii au descoperit de asemenea că probioticele conțin bacterii intestinale bune care pot curăța organismul. Bacteriile Lactobacillus care trăiesc în alimentele fermentate sprijină în mod natural procesul de detoxifiere a corpului de astfel de elemente chimice nocive.

Prezența metalelor grele în corp – Consecințe și riscuri

Un om știință a spus cândva că noi oamenii suntem înconjurați de un nor invizibil de microbi. Trilioane de bug-uri microscopice trăiesc în noi. Însă vestea surprinzătoare este că cel mai adesea, aceste bacterii ne ajută mai degrabă decât de fac rău.

Când metalele grele rămân în corp, ele se acumulează în sânge și în cele din urmă ajung în țesutul de depozitare. În acest timp, ficatul se străduiește din greu să mute metalele din sânge în intestinul gros, de unde pot fi excretate.

Toxicitatea metale grele este frecvent asociată cu IQ mai mic la copii, întârzieri în dezvoltarea celor mici și tulburări de comportament. Apar de asemenea tulburări de memorie, iritabilitate și depresie, tremur la nivelu mâinilor, amorțeală sau senzație de arsură la nivelul pielii.

Cum și de unde anume asimilăm metalele grele

Mercurul este una din cele mai periculoase toxine, care pot otrăvi sistemul nervos central. Amalgamele dentare sau plombe de argint conțin aproximativ 50% mercur. Acesta poate elibera gaze care cresc nivelul de toxicitate din organism. Dietele bogate în pește conțin de asemenea mercur.

Vopseaua conține de regulă plumb, iar lemnul tratat și apa contaminată conține arsenic. Cadmiul îl luăm adesea din pigmenții folosiți la alimentele din comerț.

Detoxifierea cu alimente fermentate și legume crucifere

Organismul nostru are capacitatea de a se detoxifia singur de metalele grele acumulate prin bacteriile intestinale prietenoase numite Lactobacillus, care se găsesc la nivelul gurii, intestinului și canalului de naștere la femei.

Bacteria Lactobacillus se găsește de asemenea în alimentele fermentate, cum este iaurtul, chefirul sau băuturile fermentate. Atunci când consumăm astfel de alimente zilnic, corpul nostru își poate reface bacteriile benefice din intestin, care curăță în mod natural metalele grele.

Legumele fermentate sunt cele din familia de crucifere. Varza este cea mai benefică în acest sens. Știința modernă susține faptul că varza, conopida, broccoli și rucola conțin sulforafan, un compus care protejează celulele de inflamații și ajută la vindecarea țesuturilor delicate din intestin și creier. Sulforafanul are de asemenea un efect de distrugere a celulelor canceroase.

Rădăcinile picante, cum este hreanul este un alt remediu indicat în detoxifierea corpului de metale grele. Sunt de asemenea recomandate plantele cu efect de curățare a ficatului.

,

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. bine de stiut insa nu stiu in ce masura cu iaurt se pot elimina cantitati mari de plumb arsenic si candiu valorile mie mi-au iesit foarte mari …

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.