Iaurtul – Remediu Naturist Pentru Intestine, Colon și Infecții Vaginale

Iaurtul este un produs lactat fabricat prin fermentarea laptelui, la care se folosește una sau mai multe bacterii specifice, de tipul Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus bulgaricus, Enterococcus faecium sau Streptococcus thermophilus.

Iaurtul – Tratamente Naturiste

Iaurtul – Tratamente Naturiste

Iaurtul – Proprietăți antibacteriene

Iaurtul este înzestrat cu bacterii sănătoase, care pot ajuta la restabilirea bacteriilor normale din tractul digestiv și vaginal. Din acest motiv iaurtul este recomandat în cazuri de diaree și infecții vaginale la femei.

Efecte Terapeutice

Aceste bacterii conținute fac iaurtul un aliment excepțional, care poate fi folosit ca leac naturist pentru:

•  Refacerea bacteriilor normale din intestin după un tratament cu antibiotice
•  Tatarea diareei acute la copii și adulți, asociată cu administrarea de antibiotice
•  Tratarea infecțiilor bacteriene și ale tractului urinar
•  Reducerea nivelului de colesterolului mare
•  Tratarea infecțiilor cu Helicobacter pylori care cauzează ulcerul la stomac
•  Prevenirea cancerului colorectal
•  Vindecarea arsurilor solare
•  Tratarea infecțiilor vaginale sau cele bacteriene vaginale din timpul sarcinii
•  Intoleranță la lactoză

Iaurtul și sănătatea colonului

Consumul de iaurt ajută la menținerea sănătății colonului în două moduri. În primul rând, culturile de bacterii prietenoase de la nivelul intestinului numite lactobacteria ajută la reducerea riscului de boli la colon, inclusiv a cancerului de colon.

Lactobacteria, în special acidophilus, contribuie la creșterea bacteriilor sănătoase din colon, și reduce totodată conversia bilei în acizi biliari cancerigeni. Multe din aceste bacterii intestinale prietenoase care sunt prezente în colon combat dezvoltarea tumorilor și afecțiunilor cancerigene. Această bacterie din iaurt are rolul de a dezactiva în mod natural substanțele nocive de tipul nitraților, înainte de a fi convertite în nitrozamine și a deveni cancerigene.

În al doilea rând, iaurtul este o sursă bogată de calciu – un mineral care contribuie la sănătatea colonului prin faptul că descurajează creșterea excesivă a celulelor mucoasei colonului, care pot duce la apariția cancerului la colon.

Calciul leagă de asemenea acizii biliari producători de cancer și împiedică astfel iritarea colonului. Persoanele (în special din țările scandinave) cu o dietă bogată în calciu au rate mai mici de cancer colorectal. Un consum de 1.200 de miligrame de calciu pe zi poate reduce cu 75% riscul de cancer colorectal.

Iaurtul – Tratamente Naturiste

Iaurtul – Tratamente Naturiste

Iaurtul ajută recuperarea după infecții intestinale

Unele tulburări gastro-intestinale virale și alergice lezează de regulă mucoasa intestinelor, în special celulele care produc lactază. Acest lucru pate duce la o malabsorbție a lactozei pe termen scurt. Din acest motiv foarte mulți copii se arată intoleranți la laptele mamei timp de 1-2 luni, după ce au suferit o infecție intestinală.

Iaurt, întrucât conține mai multă lactază și mai puțină lactoză, este de obicei bine tolerat de intestine, ajutând astfel la procesul de vindecare, în special a diareei. Mulți pediatri recomandă iaurt pentru copiii care suferă de diferite forme de indigestie. Cercetările confirmă faptul că cei mici se pot recupera mai repede după aceste simptome și afecțiuni prin consumul de iaurt.

Iaurtul și antibioticele

Medicii spun că este bine să mănânci iaurt în timpul administrării de antibiotice. Iaurtul minimalizează efectele antibioticelor asupra bacteriilor prietenoase din intestine. Antibioticele distrug nu numai bacteriile dăunătoare, ci și pe cele sănătoase. Culturile de bacterii vii din iaurt ajută la umplerea intestinelor cu bacterii bune, înainte ca cele dăunătoare să preia controlul. Se poate consuma câte un păhărel cu iaurt pe zi în momentul administrării de antibiotice, și încă 2 săptămâni după încheierea tratamentului, pentru mai multă siguranță.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. care ??? cel din market-uri ?? glumesti….

  2. sint o mare mincatoare de iaurt nu imi lipseste nici o zi din alimentatia mea

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.