CEAI pentru un COLON sănătos

Sindromul colonului iritabil (SCI) este cea mai comună tulburare gastrointestinală funcțională. Studiile arată că prevalența acestei afecțiuni variază de la 10% la 25%.

Din păcate, colonul iritabil este o afecțiune sub-diagnosticată, din cauza faptului că persoanele care au simptome nu merg la medic și nu primesc un diagnostic corect.

Ceai pentru colon

________________________________

Ce este colonul iritabil

Sindromul colonului iritabil mai este cunoscut sub numele de colon spastic, colită mucoasă sau colită spastică.

Este un grup de simptome intestinale care de regulă se manifestă împreună, și care durează cel puțin 3 luni, cu o frecvență de cel puțin 3 zile pe lună. Cu toate acestea, severitatea și durata lor variază de la o persoană la alta.

Colon iritabil – simptome

Simptomele specifice colonului iritabil sun:

– crampe intestinale
– durere abdominală
– balonare și gaze
– constipație
– diaree

Din păcate, doar 30% din cei care au simptome de SCI – îndeosebi diaree, ajung să consulte un medic pentru această problemă.

Există posibilitatea ca o persoană se confrunte atât cu episoade de constipație, cât și cu episoade de diaree. Balonarea și gazele dispar de regulă după eliminarea scaunului.

Unele persoane pot avea simptome persistente, altele nu. Cu toate că nu crește riscul de cancer gastrointestinal, sindromul colonului iritabil poate afecta calitatea vieții. În cazuri mai rare, poate cauza daune intestinale.

La femei, simptomele de SCI se pot declanșa sau agrava în perioada menstruației sau a sarcinii. La menopauză sunt mai puțin frecvente. Bărbații au mai puține simptome și foarte puțini din ei raportează medicului această problemă.

________________________________

Ceai pentru colon iritabil

Cei de la Fares au conceput un produs complex destinat celor care suferă de colon iritabil. Se numește „Colon sănătos” și se găsește sub formă de ceai și capsule.

Conține un amestec de plante medicinale cu acțiune benefică atât asupra corpului fizic (mucoasa colonului), cât și asupra stării psihice, exercitând un efect calmant.

– mușețel
– tei
– mentă
– măghiran
– cardamom
– lavandă
– sunătoare
– valeriană

Plantele acționează în sinergie, având un efect mult mai puternic. Ajută la echilibrarea tranzitului intestinal, favorizează eliminarea gazelor, reduce balonarea și calmează crampele intestinale.

Valeriana, sunătoarea, teiul și lavanda au efecte sedative și ajută la reducerea tensiunii psihice și a stărilor de anxietate.

 

Mod de administrare

Se pot bea câte 2-3 căni de ceai „Colon sănătos” pe zi, la nevoie. În cazuri acute, se consumă câte 3-4 căni pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, pe termen lung. Pentru cazurile cronice, cura se poate prelungi până la 1-3 luni.

Surse:
1. Healthline, Everything You Want to Know About IBS: https://www.healthline.com/health/irritable-bowel-syndrome
2. Irritable Bowel Syndrome, How Common Is IBS: https://irritablebowelsyndrome.net/what-is-ibs/statistics/
3. Fares, Colon sănătos: https://fares.ro/produs/colon-sanatos-d64/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.