Abces dentar – cele mai bune remedii naturiste

Între cele mai căutate remedii naturiste se numără cele pentru abces dentar. Această afecțiune este întâlnită atât la adulți, cât și la copii.

Descoperă care sunt cele mai bune remedii naturiste pentru abces dentar, care constau în plante medicinale, uleiuri esențiale și ingrediente din bucătărie.

Abces dentar - remedii naturiste

Abces dentar – remedii naturiste: Cookie-studio

Ce este abcesul dentar

Un abces dentar este și se manifestă ca o inflamație în jurul unui dinte cariat și netratat la timp.

În primă instanță are loc o inflamare a pulpei dentare, după care sunt afectate vasele și nervul, care moare. În canalul dentar pătrund microbii care duc la gangrena pulpară.

Dacă dintele doare atunci când este lovit, înseamnă că puroiul a pătruns în spațiul care înconjoară rădăcina.

O astfel de infecție poate duce la abces dentar, abces premaxilar, paradontită sau osteomielită.

Consecințele unui abces dentar netratat pot fi grave: leziuni renale, articulare sau cardiace. Pot fi afectate urechea și gâtul.

Abces dentar – cauze

Abcesul dentar apare din cauza unei infecții, care provoacă puroi. La baza acestuia stă de obicei un dinte cariat, care nu a fost tratat la timp.

Nu doar cariile sunt responsabile pentru formarea abceselor dentare, ci și bolile gingivale sau tratamente dentare anterioare.

Abces dentar – remedii naturiste

Prima măsură care trebuie luată în cazul unui abces dentar este dezinfectarea cavității bucale. Următorul pas este să mergeți la un stomatolog.

Până atunci sau în paralel se pot încerca unele remedii naturiste la domiciliu. Acestea au efecte antibacteriene, dezinfectante, antiinflamatoare, calmante și astringente. 

Apă oxigenată. Amestecați apă oxigenată (3%) și apă simplă caldă, în proporții egale; clătiți gura cu soluția rezultată.

Compresă rece. Puneți 2-3 cuburi de gheață într-un prosop și aplicați compresa pe zona afectată timp de 15 minute; repetați de mai multe ori pe zi.

Bicarbonat de sodiu. Amestecați ½ lingură de bicarbonat cu ½ lingură de apă și un praf de sare; clătiți gura cu soluția obținută, maxim 5 minute, în mai multe reprize pe zi.

Ghimbir. Se prepară un decoct concentrat din ghimbir proaspăt; puneți 1 linguriță de rădăcină de ghimbir ras la fiert cu 1 cană de apă; se lasă 10 minute să fiarbă la foc mic, apoi se strecoară; cu ceaiul călduț se fac clătiri ale gurii, de mai multe ori pe zi.

Ceaiuri din plante. Se pot prepara diverse ceaiuri, din următoarele plante: coada-șoricelului, nalbă mare, salvie, soc, urzică, volbură, sunătoare, semințe de in sau sulfină; se fac clătiri ale cavității bucale cu ceaiul cald, de mai multe ori pe zi.

Ceai pentru gargară. Se prepară un ceai din următoarele plante amestecate: cimbrișor, salvie, mușețel, nalbă, drăgaică și rădăcini de cerențel; gargara se face de mai multe ori pe zi.

Cataplasme cu argilă. Se face o pastă din argilă și apă rece; se aplică pe obrazul din dreptul dintelui afectat și se lasă să acționeze câteva minute, sau cât suportă fiecare.

Smochine. Se fierbe ½ smochină uscată în puțin lapte, câteva minute; se aplică pe gingia infectată.

Ulei esențial de oregano sălbatic. Amestecați câteva picături de ulei esențial cu 30 ml de ulei vegetal; înmuiați o bucățică de vată în ulei și aplicați-o pe abces; lăsați-o să acționeze minim 10 minute, apoi clătiți gura.

Ulei esențial de cuișoare. Amestecați 3-5 picături de ulei esențial cu 30 ml de ulei vegetal; aplicați pe zona afectată folosind o bucată de vată sau tifon.

Usturoi. Radeți un cățel de usturoi și aplicați pasta obținută pe zona afectată, masând ușor.

Ceai de schinduf. Puneți 1 linguriță de schinduf la infuzat într-o cană de apă, până la răcire. Înmuiați o bucată de vată în ceaiul strecurat și aplicați pe zona afectată, de mai multe ori pe zi.

Ulei esențial de cimbru. Amestecați 3-5 picături de ulei esențial cu 30 ml de ulei vegetal; aplicați pe zona afectată folosind o bucată de vată sau tifon.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole cu remedii naturiste pentru abcese:

Ceapa coaptă scoate puroiul din bubele infectate, abcese și furuncule
Semințele de in trag puroiul din abcese și furuncule și calmează durerile 
Gălbenelele vindecă ciuperci, micoze, hematoame, ulcerații, abcese, veruci, escare
Abcesele – tratamente naturiste

Surse articol:

1. Terapii Naturiste, Abces dentar: https://www.terapii-naturiste.com/remedii_naturiste/abcese.htm
2. Quadri, 10 potent home remedies for quick relief from tooth abscess: https://drquadri.com/home-remedies-for-tooth-abscess/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.