SEMINȚELE de IN trag PUROIUL din ABCESE și FURUNCULE și calmează DURERILE

Cultivate pentru prima dată în Europa, semințele de in erau folosite în trecut la prepararea de balsamuri pentru inflamațiile pielii și leacuri pentru constipație.

Deși sunt renumite pentru utilizările lor interne, semințele de in pot fi folosite și pentru afecțiunile pielii.

Acizii grași esențiali pe care îi conțin sunt responsabili în mare parte pentru efectele lor benefice asupra pielii.

Eczemele, mâncărimile și roșeața pielii, psoriazisul și rozaceea răspund de obicei bine la efectele antiinflamatoare și calmante ale semințelor de in. Totodată, pielea arsă de soare se vindecă mai repede dacă este tratată cu ulei de semințe de in.

Proprietățile de subțiere a excesului de sebum care înfundă porii pielii recomandă uleiul de in și în tratamentul acneei.

Acizii grași esențiali au efecte vindecătoare și asupra unghiilor casante, a pielii uscate, a scalpului afectat de eczeme sau psoriazis și a vârfurilor de păr despicate.

Dermatologul Jeffrey Benabio susține că semințele de in cresc producția corpului de ulei natural, necesar pentru menținerea pielii hidratate, fine, ferme și protejate împotriva ridurilor și a îmbătrânirii premature. Antioxidanții pe care îi conțin încetinesc daunele oxidative și previn inclusiv cancerul de piele.

__________________________________________________________________________________________________________

Cataplasme cu semințe de in 

Ingrediente

• 100 g semințe de in
• 500 ml de apă rece

Preparare

Semințele de in se pun într-un ibric împreună cu apa și se fierb timp de 2 minute. Se stinge focul, se pune capacul și se lasă încă 10 minute în repaus.

Veți vedea că lichidul s-a transformat într-o masă gelatinoasă. Se strecoară și se aplică sub formă de cataplasme pe locurile afectate de abcese sau furuncule, dureri musculare sau articulare, contuzii, nevrite (leziuni inflamatorii sau degenerative ale unui nerv), sau bronșită (pe piept).

__________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Herbwisdom, Flaxseed Oil: https://www.herbwisdom.com/herb-flaxseed-oil.html

2. Dr. Laza Doru, Terapii Naturale, Cataplasme cu semințe de in

3. LIVE STRONG, Flaxseed Benefits for the Skin: https://www.livestrong.com/article/390391-fish-flax-and-borage-oils/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.