Curăţarea Colonului – Top 10 Soluţii Naturale
Colonul este o parte esenţială a sistemului nostru digestiv, responsabil cu extragerea apei și a sărurilor din deşeurile solide, în vederea eliminării acestora. Pot există şi momente când acesta nu funcţionează corect, lucru care provoacă o acumulare de toxine dăunătoare de-a lungul pereţilor colonului. Simptomele unui colon încărcat sunt: dureri de cap, alergii ale pielii, nivel redus de energie, vărsături, balonare.
În cazul în care măsurile de precauţie corespunzătoare nu sunt luate la timp, se poate ajunge la boli, în special la afecţiuni ale vezicii biliare, boli hepatice, boli de inimă, alergii ale pielii sau chiar boli de inimă.
Curăţarea colonului se poate face cu ajutorul unor remedii naturiste simple, care pot ajuta la eliminarea toxinelor dăunătoare. Cele mai bune opţiuni pentru detoxifierea colonului sunt soluţiile naturale pe care le putem folosi la domiciliu, întrucât acestea sunt sigure şi nu au efecte secundare.
1. Suc de mere
Sucul proaspăt de mere este unul dintre cele mai bune tratamente la domiciliu pentru curăţirea colonului. Consumul regulat de suc de mere încurajează mişcările intestinului, descompune toxinele şi imbunatăţeşte funcţia ficatului şi a sistemului digestiv.
Începeţi ziua cu un pahar de suc de mere nefiltrat. După o jumătate de oră, se bea un pahar cu apă. De-a lungul zilei, această rutină se repetă de mai multe ori. Între timp, se poate bea şi un pahar de suc de prune. Sucul de mere trebuie să fie proaspăt, pentru efecte optime. După ingerarea sucului nu se recomandă consumul de alimente solide.
2. Suc de lămâie
Lămâia are proprietăţi antioxidante remarcabile, iar conţinutul ridicat de Vitamina C sprijină sistemul digestiv. Pentru detoxifierea colonului, se va extrage sucul de la o lămâie. Sucul se pune într-un pahar cu apă călduţă, în care s-a adăugat un vârf de cuţit de sare de mare şi un pic de miere. Se amestecă toate ingredientele şi se bea pe stomacul gol, dimineaţa. Acest lucru va aduce un aport de energie, va regla scaunul şi va îmbunătăţi aspectul pielii.
În timpul zilei, se pot adăuga 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stoarsă într-un pahar cu suc de mere. Se beau câte 3 pahare pe zi, pentru subţierea mucoasei din intestine.
3. Iaurt
Consumul de iaurt proaspăt în mod regulat este un mod bun de a menţine colonul sănătos. Iaurtul oferi organismului bacterii bune de tipul probioticelor, care ajută la eliminarea bacteriilor rele din corp. Tot în iaurt se găseşte o cantitate bună de calciu, care descurajează creşterea celulelor mucoasei colonului.
Iaurtul se poate consuma simplu, sau cu fructe proaspete: mere, banane sau lămâi. Iaurtul este un ingredient sigur, recomandat de regulă pentru un colon infectat, întrucât poate să rezolve şi foarte multe probleme de stomac: indigestie, flatulenţă sau scaune neregulate şi constipaţie.
4. Seminţe de in
Seminţele de in sursă bună de acizi graşi Omega-3, antioxidanţi şi fibre naturale, care ajută la detoxifierea colonului. Seminţele de in vor absorbi apa şi se vor extinde în colon, ajutând la eliminarea toxinelor şi a mucusului în momentul traversării colonului.
Se pot consuma seminţe de in măcinate simple, sau adăugate în iaurt, cu fructe şi alte cereale hrănitoare. Pentru rezultate mai rapide, medicii recomandă înmuierea unei linguri de seminţe de in într-un pahar de apă, timp de 30 de minute. Se bea înainte de micul dejun, şi apoi încă un pahar seara, înainte de culcare. Seminţele de in previn de asemenea cancerul, bolile de inimă şi diabetul.
5. Sare de mare
Un alt ingredient eficient pentru curăţarea colonului este de sare de mare. Adaugă o lingură de sare de mare într-un pahar cu apă şi pune lichidul la fiert. Soluţia se bea rece sau cald, primul lucru dimineaţa. fierbe. Bea această soluție cald sau rece la trezire dimineaţă. Aşteaptă câteva minute, apoi întinde-te pe pat şi masează zona stomacului cu mişcări blânde. Acest lucru va stimula mişcarea intestinului şi va ajuta la a elimina toxinelor dăunatoare, materii fecale acumulate, paraziţi, şi bacterii din tractul digestiv. Pentru că această soluţie poate provoca diaree, este recomandabil să se bea multă apă pe tot parcursul zilei.
6. Aloe Vera
Aloe vera este cunoscută pentru proprietăţile sale detoxifiante. Planta acţionează ca un laxativ natural, fiind un curăţitor excelent al colonului. Ia câteva frunze de aloe vera şi extrage gelul. Amestecă gelul cu sucul de la o lămâie într-un blender, pentru a obţine un suc. Sucul se dă la frigider 2-3 ore, apoi se consumă de mai multe or pe zi. Acest preparat curăţă colonul, remediază durerile de cap, infecţiile pielii, diareea, durerile gastrice şi constipaţia.
7. Ghimbir
Ghimbiul este unul dintre ingredientele uşor disponibile, care pot ajuta la reducerea balonării şi la stimularea colonului în elininarea toxinelor. Ghimbirul se poate lua sub orice formă, bucăţi întregi, piure sau sub formă de suc, amestecat cu miere şi apă. Acest preparat se poate consuma de 2-3 ori pe zi. Ceaiul de ghimbir este şi el benefic, dar nu se recomandă pe perioada sarcinii.
8. Sucuri de legume
Pentru o detoxifierea rapidă şi uşoară, este bine ca pe perioada curăţării colonului să nu se mănânce alimente procesate sau gătite, cel puţin 1-2 zile. De pildă, în loc de alimente solide, se pot bea sucuri de legume, de mai multe ori pe zi. Acestea conţine zaharuri care pot accelera tranzitul intestinal. De asemenea, vitaminele, mineralele, aminoacizii şi enzimele din legume vor ţine corpul bine energizat şi sănătos.
Sucurile din comerţ nu conţin suficiente enzime pentru a ajuta corpul să descompună şi să elimine produsele reziduale. De aceea este bine ca sucurile să se prepare la domiciliu, cu ajutorul unui storcător sau blender.
9. Apa
Este esenţial să se bea cel puţin 10-12 pahare de apă într-o zi, pentru menţinerea colonului curat. Consumul regulat de apă va oferi organismului lubrifierea necesară pentru a elimina la timp toxinele şi deșeurile, într-un mod natural. Cantitatea această de apă recomandată pe zi va stimula de asemenea acţiunea naturală peristalică, şi astfel colonul va începe să funcţioneze într-un ritm normal. De asemenea, apa este esenţială pentru a menţinerea corpului bine hidratat. Împreună cu apă se pot consuma fructe şi legume proaspete, sau sucuri naturale.
10. Alimente bogate în fibre
Alimentele care conţin fibre ajută foarte mult la curăţarea colonului de toxine, însă acestea trebuie consumate în cantităţi mai mari. Fibrele ajută la menţinerea scaunelor moi, încurajând astfel organismul să elimine produsele reziduale. În același timp, alimentele bogate în fibre vor ţine departe orice fel fe probleme intestinale. Se pot consuma mai multe fructe, cum sunt zemura, merele, perele sau prunele, precum şi legume proaspete, cum sunt mazărea, broccoli, anghinarea sau fasolele. Cerealele integrale, nucile şi seminţele conţin şi acestea o cantitate semnificativă de fibre alimentare benefice detoxifierii.
multumesc
da este foarte bine!
MINUNAT!!!!