Leacuri de la cititori (VIII) – dureri de coloană, genunchi, de spate, infecții dentare

Continuăm seria de articole cu leacuri de la cititori. În acest articol vă prezentăm remedii pentru diverse dureri articulare, infecții dentare, sughiț, insomnii cauzate de menopauză și alte afecțiuni.

Leacuri de la cititori pentru dureri

Leacuri de la cititori pentru dureri: graibeard

DURERI DE COLOANĂ, DE GENUNCHI, DE COATE, UMERI

„Gemoderivatul de scoarță de salcie e foarte bun. Am folosit și cunosc. Tratează și dureri de coate, genunchi sau coloană.

La fel de bine le puteți combina cu gemoderivat de muguri de viță de vie și de pin. Fie că luați unul sau le combinați, le puneți în apă fierbinte.

După ce a dat apa în clocot, ați oprit focul. În acest mod se evaporă alcoolul și îl puteți lua seara, înainte de culcare” – Zea Mays.

„Rădăcină de tătăneasă spălată bine, tăiată bucăți și pus spirt peste ea. Se ține la macerat, apoi faci frecție (genunchi, umeri, coloană). Ameliorează durerile” – Maria Poleac.

„Maceratul de rădăcină de rostopască este excelent pentru durerile articulare. Super plantă!” – Maria Sanda.

„E foarte bună pentru dureri de spate. Eu fac comprese la cervicală” – Anișoara Tanase.

DINȚI CU PUROI

„Ceaiul de cimbru este foarte bun la infecția dinților cu puroi la rădăcină. L-am folosit, și după 2-3 de zile de insistare să țin ceai fierbinte în gură, aveam gura plină cu cheaguri de sânge.

Când trăgeam de gingii, ieșau cheaguri de sânge. Este foarte bun” – Mary Savin.

SUGHIȚ

„Am avut o experiență neplăcută: soțul meu a sughițat timp de 4 ore și 15 minute în continuu. Am încercat cam de toate, ce am știut.

Având în casă cartea cu plante de Maria Treben, am citit că o infuzie din semințe de mărar ajută. Am făcut repede – că aveam mărar uscat în cămară – și cum a băut prima înghițitură s-a oprit!” – Regulschi Ana.

MENOPAUZĂ

„ Am avut perioade de insomnii. Ceaiul de valeriană e foarte bun, cu efect imediat, și nu dă dependență ” – Mioara Moldovan Oprean.

LAPTELE DE CAPRĂ

„Cel mai bun în tratarea răcelii la plămâni. Eu așa m-am făcut bine: la fiecare mulsoare beam câte o cupă de lapte, atunci muls proaspăt. Este o minunăție. Recomand cu încredere” – Valentina Manolea.

„Și noi ținem capre, și mulți clienți sunt mulțumiți de beneficiile laptelui. Mi-am scăpat nepoțica de astm cu lapte de capră și nu am îndopat-o cu pufuri și medicamente” – Eniko Avram.

ROSTOPASCA

„Recomand cu încredere. Cam de maxim 2 săptămâni consuma câte o ceșcuță pe stomacul gol dimineața, făcută infuzie din câteva frunzulițe.

Pot să spun cu încredere, mă ajută foarte mult la digestie. Am avut probleme, nu puteam să ies decât cu laxative, dar nici ele nu-și mai făceau efectul. Acum sunt perfectă” – Cami Noua Fita.

CONJUNCTIVITĂ

„Eu fac ceai de rostopască: la o cană de apă pun cât iau în trei degete plantă, să iasă puțin gălbui.

Îmi spăl ochii cu ceai. Prima dată ustură un pic, apoi nu mai simt nimic, dar îmi limpezește ochii” – Sica Lăcătuș.

ULCER

„Am avut ulcer duodenal și timp de 9 ani am urmat tratament medicamentos. Degeaba. În decurs de 4 luni m-am vindecat cu ceai de pătlagină.

De când m-am vindecat au trecut 30 de ani. Trebuie urmat tratament zilnic.

Am cules pătlagina, am spălat-o, am uscat-o la umbră și am făcut ceai. Ceaiul se face dintr-o linguriță de plantă uscată la o cană. Se beau 3 căni pe zi, timp de 2 luni, după care se face pauză 7 zile.

Se continuă tot așa tratamentul până la vindecare. Procedați așa și o să aveți rezultate” – Gheorghe Groza.

ARSURI

„Am pus miere de albine și în 3 zile a trecut. După 15 minute te ștergi de miere cu o bucată de tifon înmuiat în apă” – Victoria Pana.

Dacă știți și voi alte leacuri utile, lăsați un comentariu, pentru ca și alții să se folosească de ele!

Articole similare

Leacuri de la cititori (VII) – artrită, diabet, ulcer, dureri de genunchi, cancer, varice

Floarea de crin – bună pentru dureri de oase, ciuperca unghiei

Iedera – o plantă bună pentru durerile reumatice și sciatice

Crețușca – o plantă bogată în acid salicilic, excelentă pentru dureri (cum să o folosești)

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.