Cum se folosește uleiul esențial de oregano intern – un antibiotic foarte puternic

Uleiul esențial de oregano sălbatic – numit în popor și „șovârf” – este recunoscut pe scară largă ca un antimicrobian eficient.

Este clasificat de mulți experți ca unul din cele mai puternice antibiotice naturale.

Cum se foloseste uleiul esential de oregano intern

Cum se foloseste uleiul esential de oregano intern

Uleiul esențial de oregano – antibiotic natural puternic

Are proprietăți antivirale, antibacteriene, antiparazitare și antifungice dovedite științific.

Studiile recente au arătat că uleiul de oregano sălbatic (Origanum vulgare) are de asemenea un potențial antioxidant, antiinflamator, antidiabetic și anticancerigen.

Cei mai importanți compuși activi din oregano sălbatic sunt: carvacrol, timol, terpinen-4-ol, linalool, beta-mircen, beta-cariofilen, y-terpinen, p-cimen.

Citește și – Uleiul esențial de oregano combate diverse tipuri de infecții

Precizări importante la achiziția uleiului esențial de oregano

Pentru ca uleiul esențial să aibă efect maxim, este obligatoriu să cumpărați un produs 100% natural și integral.

Cu atât mai mult cu cât îl veți administra intern. Pe eticheta produsului trebuie să fie precizat faptul că uleiul esențial este conceput pentru uz intern (cu grad terapeutic) și să fie avizat în acest sens.

Uleiul esențial de oregano sălbatic trebuie să aibă un conținut de maxim 60% caravacrol – substanța activă răspunzătoare pentru efectul antibiotic.

Uleiurile cu un conținut prea mare de carvacrol (de 80%) nu sunt integrale.

„Ulei esențial” și „ulei volatil” înseamnă același lucru.

Ulei esențial de oregano – cum se administrează intern

Administrarea internă a uleiurilor esențiale se face cu multă precauție. Aceste preparate sunt foarte concentrate și puternice.

Dacă este folosi nediluat sau în cantități mari, poate vătăma sever mucoasele.

Ulei esențial de oregano cu ulei de măsline

Uleiul de măsline este un bun diluant pentru uleiurile esențiale puternice, deoarece este foarte gras și blând cu pielea și mucoasele.

Se pun 1-2 picături de ulei esențial de oregano într-o jumătate de linguriță de ulei de măsline. Amestecați cu un bețișor și consumați soluția obținută dintr-o singură înghițitură.

Această formulă este indicată celor care urmează un tratament mai îndelungat, deoarece are un grad mai mare de siguranță și puține efecte secundare.

Dacă infecția este rezistentă la tratamentul antibiotic, se vor face cure de 2 până la 3 săptămâni. Doza este de 2-3 picături de 3 ori pe zi, amestecate cu uleiul de măsline.

Ulei esențial de oregano cu miere

Și mierea protejează bine epiteliile, iar în combinație cu uleiul de oregano, acționează benefic în infecțiile respiratorii.

Amestecați într-un borcănel de sticlă 100 de grame de miere cu 20 de picături de ulei esențial de oregano.

Din acest preparat se pot lua câte 2-4 lingurițe pe zi.

Uleiul esențial de oregano cu miere este util în afecțiunile ORL – nas, urechi, gât.

În afecțiunile respiratorii, uleiul volatile de oregano poate fi combinat cu ulei volatil de eucalipt și cuișoare, în proporție de 3:1:1. Se consumă 3-4 picături de ulei combinat, diluat cu miere, de 3 ori pe zi.

Citește și – Uleiul esențial de oregano – puternic împotriva infecțiilor

Ulei esențial de oregano cu apă

Acest mod de diluare este recomandat în infecțiile renale, urinare sau intestinale (E. Coli, cistită, nefrită, pielo-nefrită).

Puneți 2 picături de ulei esențial într-un pahar cu 200 ml de apă. Amestecați și consumați soluția treptat, cu înghițituri mici. După fiecare înghițitură se mai iau câteva guri de apă curată.

Dacă uleiul arde foarte tare gura și gâtul, încercați un alt mod de administrare, fie cu ulei de măsline, fie cu miere.

În infecțiile urinare, uleiul esențial de oregano poate fi folosit și extern, la debutul bolii. Se pun 3-5 picături de ulei esențial într-un lighean cu apă fierbinte. Se fac băi de șezut, care ameliorează simptomele.

Ulei esențial de oregano cu pâine

Această formulă poate fi utilă în toxiinfecții alimentare, viermi sau paraziți intestinali, infecții digestive cu diaree sau sechele intestinale cauzate de antibiotice.

Se pune 1 picătură de ulei esențial pe o îmbucătură mică de pâine integrală sau cu tărâțe. Se înghite direct, fără a o mesteca.

Uleiul esențial de oregano sălbatic se va folosi în paralel cu tratamentul antibiotic prescris de medic. Mărește acțiunea medicamentelor și atenuează efectele lor secundare.

Ulei esențial de oregano pentru infecțiile externe

În caz de inflamații, acnee, abecese, se amestecă 1 picătură de ulei esențial de oregano cu 10 picături de ulei vegetal (măsline, migdale, argan). Uleiul obținut se aplică pe zona afectată.

Contra ciupercii unghiei (micoză) se poate încerca un tratament cu ulei esențial de oregano (1 linguriță) și ulei esențial de arbore de ceai (1 linguriță), în amestec cu 2 linguri de ulei vegetal ( de cocos sau de floare-soarelui).

Se înmoaie un bețișor în ulei și se aplică pe unghiea afectată.

Firma Bionovativ produce ulei esențial de oregano sălbatic 100% natural și integral pentru uz intern la un preț foarte bun: 25 lei o sticluță de 10 ml.

Îl puteți comanda de AICI.

Contraindicații

Uleiul esențial de oregano este contraindicat persoanelor cu ulcer sau gastrită.

Informațiile din acest articol au fost preluate din:

1. Nayely Leyva-López, Erick P. Gutiérrez-Grijalva, Gabriela Vazquez-Olivo, and J. Basilio Heredia, Essential Oils of Oregano: Biological Activity beyond Their Antimicrobial Properties, Molecules. 2017 Jun; 22(6): 989: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6152729/
2. Ilie Tudor, Uleiul volatil de oregano sălbatic (șovârf), Formula As: http://arhiva.formula-as.ro/2018/1336/medicina-naturii-44/uleiul-volatil-de-oregano-salbatic-sovarf-24342

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.