Pulbere de Gălbenele – Pentru Stomac, Cancer, Tulburări Hormonale

Gălbenelele (Calendula officinalis), cunoscute şi sub numele de filimica, este o plantă originară din India, cultivată la noi acum câteva mii de ani. Gălbenelele se rup cu mâna, pe timp de soare, apoi se usucă la umbră. Florile de gălbenele se păstrează în punguţe de hârtie, la locuri răcoroase.

pulbere de galbenele tratamente

Gălbenelele (Calendula officinalis)

Deşi gălbenelele sunt renumite pentru calităţile terapeutice recomandate în tratamentele externe sub formă de unguent, alifie sau creme, pulberea de gălbenele este un leac medicinal excepţional pentru afecţiunile interne.

Crampe abdominale

Se ia câte o jumătate de liunguriţă de pulbere de gălbenele, înainte şi după masă. Gălbenelele conţin substanţe active care calmează spasmele digestive, regenerează ţesuturile şi leziunile produse de sindromul colonului irtabil sau colita de fermentaţie/de putrefacţie.

Colita de fermentaţie/colita de putrefacţie

Se administrează câte o linguriţă de amestec de pulbere de gălbenele şi pulbere de iarbă de sunătoare, în cantităţi egale, de 5-6 ori pe zi. Tratamentul se urmează 21 de zile, apoi se face o pauză de 7 zile. Pulberea de gălbenele ajută la refacerea pereţilor intestinali afectaţi de bacterii şi elimină durerea. Mai mult, cura cu pulbere de gălbenele reglează digestia şi reface flora intestinală. Pentru constipaţie sau atonie gastro-intestinală se bea câte o jumătate sau un litru de infuzie de gălbenele pe zi, timp de 12 zile. Iar pentru gastrită şi ulcer gastric, se bea un litru de infuzie combinată de galbenele, timp de 8 saptamani.

Boala canceroasă

Extractul de gălbenele are proprietăţi antitumorale puternic: inhibă dezvoltarea celulelor maligne şi stimulează sistemul imunitar să atace celulele canceroase în cazul cancerului de sân, de prostată, ovarian, colo-rectan sau de pancras. Se face un tratament de 2 luni, cu câte 4 linguriţe de pulbere de gălbenele pe zi.

Dismenoree

Femeile afectate de menstruaţii dureroase sau ciclu neregulat, pot lua câte 4 linguriţe de pulbere de gălbelenele pe zi, timp de 3 luni. Gălbenelele sunt reglatoare naturale ale hormonilor feminini. Pulberea de gălbenele reduce hemoragia, crampele dureroase şi spasmele abdominale. În urma tratamentului cu pulbere de gălbenele, ciclul menstrual să întârzie 3-4 zile.

Cum se obţine pulberea de gălbenele?

Se macină florile de gălbenele prin râşniţa de cafea şi apoi se păstrează în borcane de sticlă ermetice. Din păcate, pulberea de gălbenele re un termen de valabilitate de numai 14 zile. Se iau câte 4 linguriţe pe zi, pe stomacul gol.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.