7 Plante care curăță organismul de metalele grele

Dacă sunteți preocupați de metodele naturale de detoxifiere, vă invităm să descoperiți care sunt simptomele unui organism intoxicat.

În rândurile de mai jos puteți afla de asemenea 7 plante care curăță corpul de metalele grele și alte toxine.

Plante care ajuta la eliminarea metalelor grele din corp

Plante care ajuta la eliminarea metalelor grele din corp

Metalele grele toxice care ne pot afecta sunt: mercurul, cadmiu, plumbul, nichelul și arsenicul. 

Cum ajung toxinele în corp

Cu cât mai sănătos și echilibrat este stilul nostru de viață, cu atât mai curat va fi și organismul nostru. Este foarte important să acordăm atenție alimentelor pe care le consumăm și produselor pe care le utilizăm pentru îngrijirea corpului sau curățarea casei.

Metalele grele pătrund în corp prin fertilizanți, pesticide, deșeurile din apă, sau direct, prin intermediul alimentelor.

Iată câteva surse de metale grele: conserve, tigăile de teflon, vaccinurile, plombele dentare, gazele de eșapament.

Deșeurile și metalele grele sunt eliminate prin ficat, rinichi, splină, limfă și colon. Acestea sunt organele principale care trebuie ajutate sau stimulate pentru a putea curăța organismul cât mai optim.

Simptome care indică necesitatea unei detoxifieri

Compușii toxici tind să se acumuleze de regulă în țesuturile grase (adipoase), protejând în acest fel organele importante ale corpului.

În momentul în care aportul de toxine este foarte mare, există riscul ca acestea să ajungă inclusiv la creier, în fluxul sanguin, în tiroidă și în sistemul nervos.

  • bufeuri
  • palpitații
  • puls rapid
  • amețeală
  • lipsă de energie
  • oboseală fizică, letargie
  • insomnie, tulburări de somn
  • dureri de cap
  • indigestie, balonare, gaze
  • respirație neplăcută
  • mâncărimi oculare, inflamații ale ochilor
  • ochi umflați sau cearcăne
  • transpirații excesive
  • piele uscată, mâncărimi
  • secreții excesive de mucus
  • dificultăți de procreare
  • sindromul premenstrual
  • tulburări de memorie
  • probleme de concentrare
  • depresie
  • iritabilitate
  • anxietate, panică
  • schimbări de dispoziție
  • oboseală mentală
  • accese de furie
  • tensiune

Excesul de toxine din corp slăbește funcția sistemului imunitar. Toxinele sunt asociate cu numeroase boli, de la Alzheimer, scleroză multiplă, tiroidita autoimună și sindromul oboselii cronice până la cancer.

Citește și – Tratament naturist pentru eliminarea metalelor grele din corp

7 plante care curăță organismul de metalele grele 

Detoxifierea organismului de metale grele necesită timp. Poate fi nevoie de o schimbare a dietei și de adoptare a unor obiceiuri mai bune.

Usturoiul

Oricât de banal ar părea acest aliment în lista noastră de plante detoxifiante, usturoiul are o eficiență confirmată științific. Acesta conține aliină – un aminoacid bogat în sulf, care se transformă în alicină – principala substanță cu proprietăți terapeutice din usturoi.

Studiile pe șobolani au arătat că usturoiul protejează împotriva otrăvirii cu metale. Când usturoiul a fost administrat împreună cu cadmiu sau mercur, acesta a redus acumularea metalelor grele în ficat, rinichi, oase și testicule și daunele histopatologice.

Utilizat în doze mai mari, usturoiul a diminuat acumularea mercurului în creier.

Sucul de usturoi a dublat rata de supraviețuire a iepurilor expuși la otrăvirea cu plumb. Totodată, a împiedicat depunerea plumbului în ficat, rinichi, creier, oase și în sânge. Acest efect se datorează faptului că usturoiul reduce absorbția metalelor de către tractului gastrointestinal și crește rata de excreție a metalelor din țesuturi.

Iarba de orz

Extractul de pulbere de orz verde poate scoate metalele grele din tractul intestinal, din splină, pancreas, tiroidă și sistemul reproducător.

Totodată, iarba de orz mărește capacitatea spirulinei de a absorbi mercurul din corp.

Aceasta se găsește la magazinele naturiste sub formă de pulbere sau capsule.

Spirulina

Deși nu este tocmai o plantă, ci mai degrabă o algă marină, spirulina are efecte detoxifiante puternice. Atrage metalele grele din sistemul nervos central, din creier și din ficat.

Și, așa cum am spus mai sus, absoarbe mercurul extrase din corp de pulbere de iarbă de orz. Este totodată foarte hrănitoare, datorită conținutului extrem de ridicat în proteine și minerale.

Afinele

Afinele sunt foarte benefice pentru organism. Mai puțin cunoscute sunt însă proprietățile sale detoxifiante.

Aceste fructe scot toxinele din țesuturile creierului. Nu în mod întâmplător afinele sunt asociate cu îmbunătățirea sănătății cerebrală. pentru stimularea funcțiilor cognitive.

Ajută de asemenea la vindecarea zonelor din corp de unde au fost eliminate metalele grele. De aceea sunt recomandate în maladia Alzheimer, ajutând implicit la repararea daunelor.

Păpădia

Cu toții știm că păpădia este un agent depurativ eficient. Ea ajută la purificarea sângelui și la îmbunătățirea circulației sangvine.

Stimulează organele detoxifiante să elimine metalele grele toxice și compușii nocivi produși de radiații.

Rădăcina de păpădie curăță în special sângele, ficatul, splina și creierul.

Brusturele

Rădăcina de brusture este un alt mare vindecător din natură. Ajunge până în straturile cele mai profunde ale ficatului, ajutând la stimularea funcției hepatice stagnante.

Brusturele elimină hormonii toxici din ficat rezultați din metale, ierbicide, fungicide și materiale plastice.

Totodată, rădăcina de brusture curăță foarte bine sângele. Reface funcția ficatului încetinită de boli virale, bacterii, fungi, viermi și alți patogeni.

Împiedică formarea de chisturi și ajută la vindecarea țesuturilor cicatriciale ale ficatului.

Armurariul

Sunt bine-cunoscute efectele sale benefice asupra ficatului. Armurariul susține funcția detoxifiantă a ficatului și mărește totodată rezistența la boli.

Ajută la formarea și secreția bilei. Armurariul este deopotrivă o plantă detoxifiantă și regenerantă. Studiile au arătat că are o contribuție importantă la vindecarea icterului și a țesuturilor hepatice afectate de toxine, radiații sau otrăvuri.

Aceste plante pot fi administrare sub formă de ceaiuri, pulbere sau capsule, conform prospectului sau indicațiilor medicului/farmacistului.

Citește și – Ceai din plante pentru purificarea corpului de metale grele 

Pe durata curei de detoxifiere este important să mâncați cât mai sănătos – fructe și legume, crudități, zarzavaturi, salate, sucuri. Trebuie să beți de asemenea multă apă – 1,5-2 litri pe zi.

Alte plante care s-au dovedit utile în eliminarea metalelor grele din organism sunt: coriandrul, Gingko biloba, turmericul (curcuma) și diverse specii de algele marine (roșii și verzi).

Contraindicații

Curele de detoxifiere sunt contraindicate pe perioada sarcinii și alăptării, precum și persoanelor convalescente sau aflate sub tratament.

Surse articol:

1. Ecosh.com, Complete Heavy Metal Detox Diet – 7 Plants to Cleanse Your Body from Heavy Metals: https://ecosh.com/complete-heavy-metal-detox-diet-7-plants-to-cleanse-your-body-from-heavy-metals
2. Aliasghar Rahimian, Reza Mehrandish, Heavy metals detoxification: A review of herbal compounds for chelation therapy in heavy metals toxicity, April 2019, Journal of HerbMed Pharmacology: https://www.researchgate.net/publication/332560975_Heavy_metals_detoxification_A_review_of_herbal_compounds_for_chelation_therapy_in_heavy_metals_toxicity
3. Kerry Bone, Michelle Morgan, Herbs and Heavy Metal Detoxification, Medi Herb, No. 94 January 2006: http://www.promedics.ca/site/downloads/Herbs%20and%20Heavy%20Metal%20Detox.pdf

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.