Capsule din plante pentru chisturi ovariene, fibrom, infecții vaginale, tulburări menstruale și menopauză

Aceste capsule din plante pot fi un adjuvant valoros în tratamentul bolilor specifice femeii. Conțin un amestec de plante renumite pentru efectele lor benefice asupra aparatului ginecologic.

Cele mai frecvente afecțiuni ale femeilor sunt cele care vizează aparatul urinar și ginecologic.

Capsule pentru bolile femeilor

Capsule pentru bolile femeilor

Infecțiile urinare și vaginale (cistita, candidoza), dereglările menstruale, chisturile ovariene, disconfortul cauzat de menopauză.

Plantele pot fi de mare ajutor în toate aceste afecțiuni, dacă știm să le folosim. Orice femeie ar trebui să cunoască acțiunea vindecătoare a plantelor asupra aparatului ginecologic.

Una din cele mai prețioase plante pentru femei este coada-șoricelului. Părintele german Sebastian Kneipp – unul din primii practicanți ai medicinei naturopate, spunea că ea ar putea să le păzească pe femei de multe boli.

În cartea sa „Boli Specifice Femeilor”, terapeuta austriacă Maria Treben avea să reia această afirmație pentru a le încuraja pe cititoare să culeagă această plantă și să o folosească mai des:

„Multe suferințe ar putea evita unele femei dacă ar bea, măcar, din când în când, o ceașcă de ceai de coada șoricelului!”

Pe lista plantelor medicinale utile pentru femei se adaugă și crețișoara, cunoscută și sub numele de „Mantia doamnei”. Denumirea ei populară arată efectul ei protector împotriva bolilor femeilor.

Amestec de 9 plante pentru bolile femeilor

Măicuțele de la Mănăstirea Nera au creat o formulă de 9 plante pentru bolile femeilor. În această formulă se regăsesc și cele 2 plante menționate mai sus:

  • coada-șoricelului
  • crețișoara
  • fenicul
  • rădăcină de iarbă mare
  • lavandă
  • lucernă
  • salvie
  • traista ciobanului
  • mlădițe de zmeur

Au folosit plantele uscate sub formă de pulbere. Pudra a fost introdusă apoi în capsule din material vegetal.

Capsulele se găsesc de cumpărat pe site-ul neraplant. Produsul se numește „Femina Complex” și este 100% natural. O cutie cu 90 de capsule costă în jur de 45 de lei. Poate fi comandat de AICI.

Dacă vrei să îți prepari singură această formulă, macină plantele prin râșnița electrică de cafea, în cantități egale. Folosește câte 20 mg din fiecare plantă.

Introdu pulberea în capsule goale de 100 mg (se găsesc de cumpărat pe internet – ex pe EMAG).

Mod de administrare

Se ia câte 1 capsulă, de 3 ori pe zi. Se administrează cu un pahar de apă, pe nemâncate. Preferabil cu 30 de minute înainte sau după masă.

Tratamentul cu acest produs poate dura 3-4 săptămâni.

Indicații terapeutice

Aceste capsule din plante ajută la reglarea ciclului menstrual. Normalizează fluxul menstrual în caz de hiper sau amenoree.

Sunt utile și pentru femeile intrate la menopauză, prin faptul că ușurează simptomele fizice și psihice.

Plantele din această formulă susțin sănătatea uterului. Previn apariția chisturilor și a fibroamelor.

Citește și – Coada șoricelului are întrebuințări medicinale deosebite – calmant și reglator menstrual, purificator renal, protector hepatic, remediu anti-rid

În ce boli ajută

Capsulele Femina Complex de la Nera Plant pot fi administrate ca adjuvant în următoarele probleme și afecțiuni:

  • dereglări menstruale
  • chisturi ovariene
  • menoragie
  • hipermenoree
  • fibrom uterin
  • bufeuri, iritabilitate și nervozitate asociate cu menoauza
  • infecții cu Trichomonas vaginalis (Trichomonaza vaginală)

Ce beneficii au plantele

Coada șoricelului este folositoare și în tulburările digestive. Stimulează digestia, calmează durerile de stomac și spasmele. Este utilă în diaree, balonare și constipație – simptome întâlnite în colonul iritabil și ulcerele gastrice.

Reduce nervozitate provocată de pubertate și menstruație. Totodată, coada șoricelului are efecte antidepresive și anxiolitice. Alcaloizii pe care îi conține reduc secreția de corticosteron – un hormon care crește în perioadele de stres cronic.

Maria Treben spune că ceaiul de coada-șoricelului protejează împotriva a tot felul de infecții.

Crețișoara reglează tulburările menstruale, ușurează disconfortul cauzat de menopauză, ajută în leucoree. Reduce inflamația și infecțiile organelor genitale.

Citește și – Creţişoara – „iarba Maicii Domnului” vindecă bolile femeilor

Salvia este un bun susținător al sistemului nervos. Reduce bufeurile și transpirația excesivă de la menopauză. Diminuează fluxul sanguin în cazul menstruațiilor abundente. Tonifică uterul și ajută la tratarea leucoreei.

Traista ciobanului este una din cele mai bune plante pentru stoparea hemoragiilor, inclusiv a hemoragiilor uterine.

Mlădițele de zmeur sunt deseori recomandate în tulburările menstruale. Ajută la calmarea durerilor menstruale, remediază problemele stomacale și reduc nivelul colesterolului.

Lucerna este o plantă foarte hrănitoare. Este folosită în medicina tradițională pentru alergii, astm, diabet, tulburări gastrointestinale, dereglări menstruale și colesterol mare.

Surse articol:

1. Nera Plant, Capsule Femina-Complex: https://neraplant.ro/produs/eco-capsule-bio-nera-plant-femina-complex-90-cps/
2. Cheri Bantilan, 5 Emerging Benefits and Uses of Yarrow Tea, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/yarrow-tea
3. Maria Treben, Boli Specifice Femeilor, Editura Gemma, București
4. Drugs,com., Raspberry: https://www.drugs.com/npc/raspberry.html
5. Barbie Cervoni, Richard N. Fogoros, The Health Benefits of Alfalfa, Very Well Health: https://www.verywellhealth.com/health-benefits-of-alfalfa-4584280

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.