Cel mai bun TRATAMENT pentru VARICE

În acest articol veți putea afla sfaturi importante despre cel mai bun remediu pentru varice, precum și informații despre simptome, cauze, factori de risc și complicațiile acestei afecțiuni.

Varicele sau venele varicoase, așa cum mai sunt numite, sunt vene răsucite, mărite. Orice venă superficială poate deveni varicoasă, însă cele mai afectate sunt venele profunde, de la nivelul picioarelor, din cauza mersului pe jos sau a statului în picioare prelungit.

Cel mai bun tratament pentru varice: liverpoolchampion.com.au

Simptome varice

Venele varicoase nu provoacă întotdeauna un disconfort accentuat. De aceea, pentru multe femei, varicele sunt doar o problemă de natură cosmetică.

Semnele care indică prezența varicelor sunt venele de culoare albastru închis sau mov, venele răsucite sau reliefate, care arată ca niște frânghii pe picioare.

Există și varice dureroase, care pot cauza:

– senzație de greutate în picioare
– dureri de picioare
– crampe musculare arzătoare sau trepidante la nivelul picioarelor
– umflarea picioarelor
– durere care se înrăutățește după perioade lungi de stat jos sau în picioare
– mâncărimi în jurul uneia sau a mai multor vene
– decolorarea pielii în jurul unei vene varicoase

Vene păianjen sunt asemănătoare venelor varicoase, însă au dimensiuni mai mici, sunt mai aproape de suprafața pielii și au o nuanță roșiatică sau albăstruie. Apar cel mai des pe picioare, dar pot fi văzute și la nivelul feței.

Cauze varice

Din ce cauză apar varicele? Valvele slăbite sau afectate pot duce la apariția venelor varicoase. Arterele care transportă sângele de la inimă la restul țesuturilor din corp, iar venele aduc înapoi sângele din corp la inimă. Pentru a face acest lucru, venele din picioare lucrează contra gravității.

Valvele mici din vene se deschid pe măsură ce sângele circulă înspre inimă, apoi se închid pentru a împiedica fluxul sangvin să curgă înapoi. Dacă aceste valve sunt slăbite sau afectate, sângele poate bălti în vene, cauzând întinderea sau răsucirea lor.

Varice – factori de risc

Există anumiți factori care pot crește riscul formării de varice:

Pe măsură ce înaintăm în vârstă valvele din vene se pot uza și rupe, afectând astfel circulația și provocând colectarea ssângelui (menit să ajungă la inimă) în picioare.

• Femeile sunt mai predispuse la varice din cauza schimbărilor hormonale care au loc pe perioada sarcinii, înaintea menstruație sau la menopauză. Inclusiv anticoncepționalele sau hormonii sintetici pot crește riscul de varice.

• Femeile dezvoltă varice mai ales în perioada sarcinii, deoarece volumul de sânge din corp crește pentru susținerea dezvoltării fătului.

• Istoricul familial este un alt factor de risc. Dacă un membru al familiei are sau a avut varice, există mari șanse să moșteniți această problemă.

Obezitatea pune presiune pe vene și crește riscul de varice.

Sedentarismul afectează buna circulației a sângelui și poate încuraja formarea venelor varicoase.

Ce complicații pot cauza varicele

În cazuri rare, varicele pot duce la:

– Ulcere dureroase formate pe piele, îndeosebi în apropierea gleznelor. Înainte ca acestea să se dezvolte apare un punct decolorat pe piele. Mergeți de urgență la medic dacă bănuiți că aveți un ulcer de piele.

– Cheaguri de sânge. Ocazional, venele profunde din picioare se măresc, iar piciorul se umflă și devine dureros. Durerile de picioare persistente trebuie evaluate unui medic deoarece ele pot indica prezența unui cheag de sânge (tromboflebită)

– Sângerări. În unele cazuri, venele care sunt foarte aproape de suprafața pielii se pot sparge, cauzând sângerări minore. Cu toate acestea, orice sângerare necesită atenție medicală.

Cum putem preveni varicele

Există câteva metode simple care pot ajuta la prevenirea formării sau varicelor sau reducerea durerii asociate:

– îmbunătățirea circulației sangvine
– creșterea tonusului muscular
– exerciții fizice
– ridicarea picioarelor deasupra corpului
– purtarea de ciorapi de compresie
– controlul greutății corporale și prevenirea obezității
– adoptarea unei diete bogate în fibre
– reducerea aportului de sare (sodiu)
– evitarea purtării de tocuri înalte și ciorapi strânși pe picior
– schimbarea posturii corpului în mod regulat pentru a preveni sedentarismul prelungit

Cel mai bun tratament pentru varice

Există numeroase opțiuni de tratament, însă alegerea celui mai bun remediu pentru varice depinde de severitatea acestora și de starea generală de sănătate a persoanei afectate.

Scleroterapia – un tratament non-chirurgical folosit pentru varicele păianjen sau venele varicoase mici, care constă în injectarea unui iritant chimic în venă ce duce la uscarea, estomparea și reabsorbția varicelor de către corp.

Citește și GEL pentru probleme CIRCULATORII (varice, flebită, tromboflebită, insuficiență venoasă)

Scleroterapia cu spumă – o tehnică recentă, care presupune injectarea unei soluții spumoase în venele varicoase mari cu scopul de a le închide.

• Operația cu laser – cunoscută și sub numele de ablația endovenoasă, aceasta transmite tensiuni de lumină concentrată într-o venă până la colaps; această terapie nu implică ace sau incizii în piele, nici nu lasă urme;

• Flebectomia ambulatorie – este o tehnologie veche în care vena este înlăturată prin incizii mici în piele; procedura nu este recomandată pacienților care nu pot merge singuri, nici celor care poartă ciorapi de compresie.

• Operația endoscopică a venelor – se efectuează de regulă în ambulatoriu în cazuri severe; se face o incizie mică și se folosește un dispozitiv chirurgical prevăzut cu cameră pentru a închide vena.

Cele mai bune remedii pentru varice

Potrivit Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din SUA, pentru a încetini dezvoltarea unor noi vene varicoase este important ca pacientul să poarte ciorapi de compresie cât mai des posibil în timpul zilei.

Pentru încetinirea progresiei varicelor se poate apela și la aceste măsuri:

• Limitarea expunerii la soare și folosirea unei loțiuni de protecție solară (pentru prevenirea formării de vene păianjen pe față).

• Practicarea de exerciții regulate, cu scopul de îmbunătățire a rezistenței și a circulației la nivelul venelor; dacă stați mult timp jos sau în picioare, mișcați sau flexați picioarele cât mai des.

• Menținerea unei greutăți corporale sănătoase – un indice de masă corporală sub 25 poate reduce presiunea de pe picioare.

Citește și PLANTE care ajută la TONIFIEREA VASELOR de SÂNGE la persoanele cu VARICE sau ULCER VARICOS

• Evitați să stați cu picioarele unul peste altul perioade lungi de timp; când aveți posibilitatea, ridicați picioarele deasupra inimii pentru a preveni scurgerea sângelui în picioare.

• Purtați încălțăminte cu talpă joasă, întrucât aceasta ajută la tonifierea mușchilor care mișcă sângele prin vene.

• Reduceți consumul de sare (sodiu), deoarece aceasta determină corpul să rețină apa

• Consumați alimente bogate în potasiu pentru reducerea retenției de apă: migdale, fistic, linte, fasole albă, cartofi, verdețuri, ton, somon.

• Optați pentru o dietă bogată în fibre pentru evitarea constipației: nuci, semințe, leguminoase, ovăz, grâu integral, semințe de in.

• Consumați alimente bogate în flavonoide, care îmbunătățesc circulația, reduc presiunea sângelui din artere, relaxează vasele de sânge și ajută la mișcorarea varicelor: ceapă, ardei gras, spanac, broccoli, struguri, cireșe, mere, afine, cacao, usturoi.

• Evitați fumatul!

Cel mai bun unguent pentru varice

Un unguent bun pentru varice este cel pe bază de castan sălbatic. O recenzie din 2006 a arătat că extractul de castan sălbatic poate reduce senzația de durere, greutate și mâncărime de la nivelul picioarelor la pacienții cu insuficiență venoasă cronică – una din principalale cauze ale varicelor.

Cumpără de aici:

 

Alte creme pentru varice care pot fi utile sunt cele care conțin gălbenele și arnică. O cremă bună pentru varice este crema Centelin, care conține alun, castan, gălbene, gotu-kola, hamamelis, rășină de brad, ulei esențial de lămâie și de pachouli.

Un gel pentru varice, insuficiență venoasă cronică, flebite, tromboflebite, varice operate, hemoroizi, echimoze și hematoame este gelul Biovenal, pe bază de castane, arnică și coada-șoricelului.

Când trebuie să mergeți la medic

În cazul în care constatați că varicele nu se ameliorează cu remediile clasice practicate la domiciliu, sau dimpotrivă, s-au agravat, mergeți la doctor.

Surse:

1. Mayo Clinic Staff, Varicose Veins: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/varicose-veins/symptoms-causes/syc-20350643
2. Bethany Cadman, Debra Rose Wilson, Home remedies for varicose veins, Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/321703.php
3. Jim Brown Varicose Vein Treatment: Which Approach Is Best for You? University Health News Daily: https://universityhealthnews.com/daily/aging-independence/varicose-vein-treatment-which-approach-is-best-for-you/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.