GEL pentru probleme CIRCULATORII (varice, flebită, tromboflebită, insuficiență venoasă)
Sistemul vascular al unui adult – care înseamnă totalitatea arterelor, venelor și capilarelor – măsoară circa 100.000 de kilometri. El reprezintă traseul prin care circulă sângele pentru a ajunge la toate organele și țesuturile corpului.
Fitoterapeutul Constantin Milică aprecia că bolile sistemului vascular au crescut în frecvență în ultimele decenii, iar principalul răspunzător pentru aceasta este alimentația, sau mai bine zis colesterolul și calciul care se depun pe pereții vaselor de sânge.
Tulburările arteriovenoase periferice au cea mai mare incidență. Depozitele de ateroame pe pereții arteriali interiori pot cauza obturarea parțială sau totală a arterelor și a venelor.
Astfel se explică de ce apar dureri de gambe, senzația de picioare grele sau obosite, membre inferioare reci, cu crampe, cârcei sau furnicături.
Bolile venoase nu au doar o componentă estetică. Varicele, ulcerul varicos, insuficiența venoasă, flebitele și tromboflebitele pot cauza simptome și disconfort sever la nivelul picioarelor.
20% dintre adulți au varice la picioare, cele mai afectate fiind femeile, îndeosebi femeile gravide, lăuze sau obeze. Varicele sunt mai frecvente și la persoanele care suferă des de constipație.
Potrivit statisticilor din România, 1 din 4 femei suferă de varice, iar la bărbați, rata este mai mică – 1 din 15 bărbați.
________________________
Gel pentru afecțiuni venoase
Un produs natural conceput de Fares pentru sănătatea vaselor sangvine este gelul Biovenal. Are efecte antiinflamatoare, venotonice, hemostatice, cicatrizante și antidematoase.
Acesta conține o serie de plante cunoscute pentru efectele lor benefice la nivel circulator:
• castan
• arnică
• coada-șoricelului
Este recomandat în următoarele afecțiuni:
– varice
– insuficiență venoasă cronică
– flebite
– tromboflebite
– varice operate
– hemoroizi
– fragilitate capilară
– echimoze
– hematoame
– entorse
– luxații
Gelul se aplică pe locul afectat, de 2 ori pe zi. Se masează ușor, cu mișcări de jos în sus.
Sursă: Constantin Milică, Bolile vaselor sangvine, Medicina naturistă. Tainele sănătății, tinereții și frumuseții, Editura Doxologia, 2013, Iași, pp. 62-63