Tratament naturist pentru Helicobacter pylori în 4 etape

Helicobacter pylori este cel mai răspândit patogen asociat cu boli la nivel gastrointestinal.

O recenzie publicată în anul 2017 în jurnalul „Gastroenterology” a arătat că jumătate din populația globală este infectată cu această bacterie.

Tratament naturist pentru Helicobacter pylori in 4 etape

Tratament naturist pentru Helicobacter pylori in 4 etape

În anul 2015 au fost diagnosticați circa 4,4 miliarde de oameni cu Helicobacter pylori la nivel mondial.

Această bacterie creează o mulțime de probleme, de la gastrită cronică și ulcer peptic, până la cancer stomacal.

Mai mult, studiile au asociat Helicobacter pylori și cu alte boli, precum anemie prin deficit de fier, boli de inimă coronariene, astm, Parkinson, afecțiuni ale ficatului, migrene, fibromialgie sau rozacee.

Infecția cu H. pylori se poate testa prin analize de sânge, teste de respirație sau de scaun.

Cum se tratează infecțiile cu Helicobacter pylori

Infecțiile cu Helicobacter pylori pot fi tratate convențional, sau prin mijloace naturale.

Un tratament eficient trebuie să acționeze pe 3 planuri: să ajute la eradicarea bacteriei, să reducă inflamația mucoasei stomacale și să prevină riscul de ulcer sau cancer stomacal.

Tratamentul standard presupune utilizarea de inhibitori ai pompei de protoni și 2 tipuri de antibiotice: Claritromicină și Amoxicilină.

În unele cazuri se pot folosi și 3 tipuri de antibiotice, însă această terapie nu mai este eficientă din cauza rezistenței crescute la antibiotice.

Tratament natural pentru Helicobacter pylori

Persoanele diagnosticate cu o infecție Helicobacter pylori pot încerca, pe lângă medicamentele prescrise de medic, și un tratament natural.

Terapiile naturale sunt recomandate mai ales atunci când infecția este ușoară iar leziunile stomacale sunt mici.

University Health News Daily sugerează în acest caz un protocol bazat pe cele mai eficiente remedii naturiste:

Probiotice – capsule cu un conținut mare de bacterii; se ia câte 1 capsulă conținând 35 de miliarde de bacterii, de 2 ori pe zi, timp de 1 lună, apoi câte 1 pe zi, timp de 2 luni.
• N-acetilcisteină – 600 mg, de 3 ori pe zi, între mese, timp de 3 luni.
• Lemn dulce deglicirinizat – 2 tablete (760 mg), cu 20 de minute înainte de fiecare masă, timp de 3 luni.
• Extract de usturoi – 1 tabletă (600 mg), de 2 ori pe zi în timpul mesei, timp de 3 luni.

N-acetil cisteina este un antioxidant natural, un nutrient care dizolvă mucusul și distruge biofilmul de Helicobacter pylori – pelicula care îi permite bacteriei să supraviețuiască în stomac și să devină rezistentă la tratamentul antibiotic.

Alte extracte și compuși din plante care pot fi utile în eradicarea infecțiilor cu Helicobacter pylori sunt:

– Extract de rădăcină de ghimbir
– Extract de usturoi
– Capsaicina (din ardei iuți)
– Sulforafan (din broccoli)
– Extract de ginseng roșu
– Galat de epigalocatechină (din ceai verde)
– Quercetină
Resveratrol (din vin roșu)

Pe lângă aceste suplimente, se recomandă administrarea de multivitamine (vitamina C, vitamina A, seleniu)/

Trebuie consumate cât mai des alimente fermentate precum iaurt și murături, ceai verde, turmeric, ghimbir, fructe de pădure și germeni de broccoli.

Este de asemenea important să se evite consumul de fructe citrice, crudități, condimente, alimente picante, alcool și a prăjeli.

Surse bibliografice:

1. James K.Y. Hooi, Wan Ying Lai, Wee Khoon Ng, Michael M.Y. Suen, Fox E. Underwood, Divine Tanyingoh, Peter Malfertheiner, David Y. Graham, Vincent W.S. Wong, Justin C.Y. Wu, Francis K.L. Chan, Joseph J.Y. Sung, Gilaad G. Kaplan, Siew C. Ng, „Global Prevalence of Helicobacter pylori Infection: Systematic Review and Meta-Analysis”, Gastroenterology, August 2017, Volume 153, Issue 2, Pages 420–429: https://www.gastrojournal.org/article/S0016-5085(17)35531-2/fulltext
2. Dr. Vasiliu Claudia Mihaela, „Actualități în tratamentul infecției cu Helicobacter pylori”, REVISTA GALENUS: https://www.revistagalenus.ro/practica-medicala/actualitati-in-tratamentul-infectiei-cu-helicobacter-pylori/
3. Kathleen Jade, H. „Pylori Natural Treatment Protocol”, Digestive Health, University Health News Daily: https://universityhealthnews.com/daily/digestive-health/4-step-h-pylori-natural-treatment-protocol/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.