Tratament cu TĂTĂNEASĂ pentru FIBROMUL uterin

Tătăneasa este o plantă-minune. Păcat că puțini dintre noi cunoaștem ajutorul neprețuit al plantelor medicinale și nu știm să le exploatăm pentru vindecarea noastră.

Rețeta pe care v-o prezentăm este recomandată de o femeie care s-a confruntat timp de 13 ani cu fibrom uterin. A reușit să se vindece aproape în totalitate cu ajutorul acestei plante.

Tătăneasă

Tătăneasa este inclusă într-o formulă americană destinată tratării tumorilor și fibromului care conține mai multe plante benefice pentru sănătatea uterului. (Don Quai, rădăcină de brusture, Melărea – Vitex agnus-castus) destinată tratării tumorilor și fibromului. Acestea combat creșterea tumorilor pe uter.

Tinctură de tătăneasă – rețetă

Ingrediente

• 300 g de rădăcină de tătăneasă
• 1 litru de țuică naturală

Preparare

Rădăcinile se recoltează direct din natură, sau se cumpără din piață de la țărani, sau de la magazinele naturiste.

Se mărunțesc și se pun într-un borcan de sticlă sua într-o sticlă cu gura largă. Peste ele se toarnă alcoolul. Acesta trebuie să ajungă până la gura borcanului. Se închide ermetic și se lasă 15-20 de zile la macerat, agitând recipientul zilnic, pentru a ajuta la extragerea principiilor active din plantă.

După perioada de macerare, preparatul se strecoară și se păstrează în sticluțe cu picurător (preferabil de culoare închisă).

____________________________________________________________________________________________________

Mod de administrare

Se ia câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi, înainte de masă, cu 100 ml de apă. Cura se încheie odată cu terminarea preparatului, și se poate relua. Tratamentul poate dura câteva luni, până la vindecarea bolii.

____________________________________________________________________________________________________

O altă variantă ar fi să se folosească decoctul de tătăneasă, câte 1-1,5 litri pe zi, dimineața, la prânz și seara, înainte de masă. Se folosesc 2 lingurițe de pulbere de tătăneasă (obținută prin măcinare rădăcinilor uscate prin râșnița de cafea) la 500 ml de apă, care se fierb 5 minute.

Este un remediu recomandat în fibrom uterin, cancer de ficat și polipi la stomac. Pe durata curei cu tătăneasă se va renunța la zahăr, carne, prăjeli și produse procesate din magazine.

____________________________________________________________________________________________________

Cum se recoltează rădăcina de tătăneasă

Orice tratament naturist dă roade bune dacă plantele provin direct din natură și sunt recoltate din zone nepoluate.

Tătăneasa are rădăcini adânci, de aceea este bine să vă înarmați cu unelte corespunzătoare. Aveți nevoie de o cazma ascuțită. Se poate recolta de două ori pe an, primăvara devreme și la început de toamnă.

După recoltare, se spală bine de pământ și se despică în fâșii, apoi se lasă la uscat în locuri curate, bine ventilate, sau în cuptor.

Pentru a fi siguri că recoltați planta corectă, solicitați ajutorul unui cunoscător. Rădăcina de tătăneasă are o culoare alb-gălbuie în interior.

____________________________________________________________________________________________________

Despre tinctura de tătăneasă, terapeuta austriacă Maria Treben spune că are o forță vindecătoare extraordinară. Ajută rapid în reumatism și inflamații articulare, paralizie a membrelor, luxații, entorse, osteită, ulcer varicos, hematoame, fracturi, leziuni și răni de tot felul.

Precauții

Nu folosiți tătăneasă în doze mari. Unele studii au asociat consumul de tătăneasă în cantități mari cu apariția cancerului la ficat. Cereți sfatul unui specialist, care a mai folosit această plantă și care cunoaște dozele potrivite.

Fiecare persoană reacționează în felul ei la un anumit tratament. Din acest motiv este bine să cereți sfatul unui fitoterapeut înainte de a începe un tratament naturist.

____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Prof. Elena Păușescu, Prof. Consuela Păușescu, Prof. Adriana Nicolae Păușescu, Fibrom Uterin, Boli ale Organismului, Tratamente și Rețete Naturiste, Editura Nova Didact, Râmnicu-Vâlcea, 2013, p. 46

2. Maria Treben, Tătăneasa, Sănătate din Farmacia Domnului, Editura Hungalibiri, Miercurea-Ciuc, 2007, pp. 59-60

3. Motor Herbs, Womb Care: Fibroid and Tumor Release: http://moorherbs.com/product/womb-care-fibroid-and-tumor-release/

4. Formula AS, TATANEASA – o minune a naturii: http://www.formula-as.ro/2008/844/medicina-naturii-44/tataneasa-o-minune-a-naturii-10424

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.