ATEROSCLEROZA coronariană – tratament naturist

Ateroscleroza coronariană este o afecțiune de natură metabolică. Apare ca urmare a depunerilor de substanțe grase, colesterol și săruri de calciu pe pereții interiori ai arterelor.

Aceste substanțe determină formarea de plăci de ateroame. În consecință, pereții arteriali își pierd elasticitatea, se rigidizează și se îngustează.

Ginkgo biloba

Se poate ajunge la astuparea lumenului arterelor, la ruperea vaselor de sânge, formarea de cheaguri și apariția unor hemoragii cu potențial fatal.

____________________________

ATEROSCLEROZA – FACTORI DE RISC 

Ateroscleroza are o incidență crescută la persoanele care au depășit vârsta de 40-50 de ani, bărbații fiind mai afectați decât femeile.

Riscul de apariție a aterosclerozei crește la fumători, consumatori de grăsimi animale, alcool, cafea și dulciuri, la supraponderali și la cei care duc o viață sedentară.

____________________________

ATEROSCLEROZA – TRATAMENT NATURIST

Profesorul Constantin Milică recomandă plante cu efecte diuretice și depurative, laxative, sedative, vasodilatatoare și hipotensive.

Cele mai bune alegeri sunt: păducelul, florile de soc, arnica, anghinarea, Ginkgo biloba, păpădia, sulfina, coada-calului, măceșele, coacăzele negre, cătina și alte fructe de pădure, mesteacănul, vâscul și traista ciobanului.

În toate bolile arteriale, circulația sangvină este deficitară, săracă în oxigen și nutrienții necesari.

____________________________

Pentru fluidizarea sângelui, activarea și normalizarea circulației periferice se pot folosi următoarele remedii:

• tinctură de Ginkgo biloba – 30 de picături, de 3 ori pe zi; se administrează cu 10 minute înainte de mesele principale; cura durează 1 lună;

• infuzie de sulfină galbenă – se beau câte 1-2 căni de ceai cald pe zi; se folosește 1 linguriță de plantă la 200 ml de apă clocotită;

• infuzie de păpădie – se folosesc 1-2 lingurițe de rădăcini mărunțite la 200 ml de apă clocotită;

• infuzie de coadașoricelului – se administrează de la primele simptome de înțepături la nivelul picioarelor; ceaiul se bea seara;

• infuzie de măceșe – se fierb 2 linguri de fructe uscate cu 2 căni de apă (500 ml); ceaiul se bea pe parcursul unei zilei; sau se administrează sub formă de pulbere, câte 3 g pe zi;

• infuzie de salvie, cimbrișor și urzică – se administrează după fiecare masă a zilei;

• infuzie din frunze de afin – indicată în edeme, picioare grele, umflate, obosite sau reci.

____________________________

Sursă: Constantin Milică, Tratamente naturiste în serviciul sănătății, Editura Doxologia, Iași

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.