INCONTINENȚA urinară – cauze, simptome, tratament naturist

Incontinența urinară înseamnă pierderea controlului vezicii urinare. Este o problemă frecvent întâlnită și stânjenitoare pentru mulți.

În funcție de severitatea ei, unele persoane pot experimenta pierderi scurte de urină în timpul tusei, a strănutului sau nevoia urgentă și puternică de a urina. Pierderile pot fi ocazionale sau frecvente.

Incontinenta urinara – tratament naturist

Deși este un simptom specific vârstei înaintate, nu trebuie privită ca o consecință inevitabilă a îmbătrânirii. În cele mai multe cazuri, unele medicamente și modificări ale stilului de viață pot ușura disconfortul și remedia problema.

_________________________________

INCONTINENȚA URINARĂ – CAUZE

Unele persoane suferă de incontinență urinară cauzată de stres, altele de o incontinență funcțională. O tulburare fizică sau mentală îi împiedică pe cei afectați să ajungă la toaletă la timp.

Anumite alimente, băuturi sau medicamente, cu efecte diuretice, pot stimula vezica urinară și crește volumul de urină, cauzând astfel o incontinență urinară temporară. Poate fi provocată și de o infecție urinară, sau de constipație.

Incontinența urinară persistentă se poate datora sarcinii, nașterii, menopauzei, unei obstrucții (pietre la rinichi, tumori), tulburărilor neurologice, histerectomiei la femei sau cancerului de prostată ori prostatei mărite la bărbați.

_________________________________

INCONTINENȚA URINARĂ – TRATAMENT NATURIST

Următoarele remedii sunt recomandate de terapeuta Maria Treben.

• Ceai mixt

– 1 linguriță de sunătoare
– 1 linguriță de barba-ursului

Plantele se pun la infuzat într-o cană cu apă clocotită. Se beau câte 2 căni de ceai pe zi. Autoarea propune ca la masa de seară să se consume hrană uscată.

_________________________________

• Baie de șezut cu coada-șoricelului sau sunătoare

Se pun 100 g de plante la macerat timp de 12 ore în apă. A doua zi, amestecul se încălzește, se strecoară și se adaugă în apa de baie. Nivelul apei din cadă nu trebuie să depășească rinichii. Se stă în apă 20 de minute, apoi corpul se îmbracă direct cu un prosop flaușat (gros). Este indicat să se stea o oră în pat pentru a transpira.

La fel de bună este și baia de șezut cu sunătoare. Se procedează la fel ca în cazul anterior.

_________________________________

• Infuzie de sunătoare

Sunătoarea se poate administra și intern. Se folosește 1 linguriță de plantă la 1 cană cu apă clocotită. Se vor administra câte 2-3 căni pe zi.

• Ceai de troscot

Se prepară prin macerare la rece. Se pune 1 linguriță de rădăcini a înmuiat într-o cană cu apă rece. Se lasă 12 ore, apoi se încălzește și se filtrează. Se consumă în cantități mari, până la 1 litru pe zi.

_________________________________

Surse:

1. Mayo Clinic, Urinary incontinence: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/urinary-incontinence/symptoms-causes/syc-20352808

2. Maria Treben, Incontinența Urinară, Plante medicinale din grădina Domnului, Editura Hungalibri, Miercurea-Ciuc, p. 80

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.