Se topește în gură! Plăcintă fragedă cu mere, fără aluat (variantă fără zahăr)

Dacă aveți câteva mere în casă și nu știți ce să faceți cu ele, încercați prăjitura de mai jos. Am găsit-o pe canalul de Youtube „Une jour une recette” și este foarte ușor de preparat în casă.

Această rețetă se prepară foarte ușor. Trebuie doar să amestecați ingredientele. Fără aluat cu drojdie, fără dospire, fără rulare. Vă las și varianta fără zahăr.

Placinta cu mere fara zahar si fara aluat

Placinta cu mere fara zahar si fara aluat – Captura foto: Une Jour Une Recette

Chiar merită să o încercați cu prima ocazie. O puteți servi ca desert sau o puteți lua la pachet. Are o textură fragedă, este moale, gingașă și savuroasă. Sunt suficiente cubulețe de mere în fiecare porție.

Rețeta poate fi făcut și cu alte tipuri de fructe, nu numaidecât cu mere. Uite câteva sugestii: pere, ananas, banane, kiwi, stafide, fructe de pădure.

Plăcintă cu mere fără aluat – rețetă

Ingrediente

• 300 g de mascarpone sau altă cremă de brânză
• 2 ouă mari
• 2 mere mari
• 5 linguri de zahăr sau 7-8 linguri de eritritol (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 100 g de făină albă
• 1 linguriță de praf de copt
• 1 praf de sare

Mod de preparare

Puneți crema de brânză într-un bol și amestecați-o puțin cu lingura ca să devină fină. Adăugați zahărul sau îndulcitorul, ouăle, făină, praful de copt și sarea. Amestecați totul foarte bine.

Curățați merele de coajă și tăiați-le cubulețe. Adăugați-le în compoziție. Aceasta va fi grosuță.

 Cumpără eritritol la ofertă 

Eritritol oferta

Eritritol oferta

Se transferă în forma în care veți coace prăjitura, unsă în prealabil cu un amestec semi-lichid din ulei și făină (cu ulei simplu sau cu unt).

Puteți folosi o singură tavă/formă sau două mai mici. Nu este indicat să nivelați compoziția la suprafață. Puteți presăra deasupra fulgi de migdale sau nuci.

 Cumpără coajă de portocale și lămâie fără pesticide 

Coaja de lamaie si portocale fara pesticide

Coaja de lamaie si portocale fara pesticide

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 40-50 de minute. După ce s-a răcorit, o puteți porționa. Se taie frumos în pătrate.

VEZI ȘI  – Rulouri cu mere din foi de plăcintă – desert ieftin și rapid de post, în varianta fără zahăr

Sursă: Une Jour Une Recette

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.