Păpădie cu miere și polen la borcan – licoarea tămăduitoare a Părintelui Dumitru
Unul din cele mai complete și eficiente tonice naturale pentru organism este tonicul din păpădie, miere și polen.
Această licoare a fost prezentată recent de Părintele Dumitrie de la Arhiepiscopia Râmnicului Vâlcea într-o emisiune pentru TRINITAS TV. Părintele Dimitrie este cunoscut și îndrăgit pentru leacurile mănăstirești pe care le prepară și recomandă.

Tonic papadie si polen: TRINITAS TV
Elixirul tămăduitor din păpădie și polen – leacul Părintelui Dimitrie
Rețeta este foarte simplă, mai mult durează să adunați păpădiile. Licoarea rezultată este un tonic excelent pentru organism în perioada de primăvară.
Părintele Dimitrie folosește toată planta, de la rădăcină și până la flori. În acest fel, băutura obținută va avea efecte mult mai puternice.
Cumpără pulbere de rădăcină de păpădie
Păpădia este o minune a lui Dumnezeu în natură. Studiile au arătat că această buruiană sprijină sănătatea ficatului, bilei, pancreasului și stomacului. Combate diabetul, obezitate și multe afecțiuni.
Polenul are la rândul său beneficii uimitoare. Conține zeci de substanțe nutritive, fiind considerat un aliment complet. Cel mai bun este polenul crud, neprocesat.
Băutura obținută după rețeta de mai jos este un adevărat elixir. Ajută la curățarea sângelui, tonifică ficatul și mărește imunitatea. Are efect tonic, revigorant și întineritor.
Macerat de păpădie cu miere și polen – rețetă
Ingrediente
• tulpini, frunze, flori și rădăcini de păpădie
• polen de albine poliflor crud (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• miere
Mod de preparare
Păpădia se culege din locuri curate, nepoluate, ferite de traficul mașinilor și animalelor. Se ia un borcan de sticlă de 1 litru și se umple pe trei jumătate cu apă. Se adaugă circa 2-4 plante de păpădie – frunze, flori și rădăcini, rupte, respectiv tăiate mărunt.
Părintele Dumitru recomandă ca florile să fie folosite ca atare, nespălate, deoarece conțin un polen binefăcător. Frunzele și rădăcinile în schimb trebuie spălate.
Adăugați granulele de polen, circa 2-3 linguri mari. La fel și mierea, tot 2-3 linguri. Amestecați bine și mai completați cu apă dacă e nevoie.
Puneți capacul și dați borcanul în frigider. Trebuie lăsat la macerat la rece timp de 12 ore. După această perioadă, strecurați licoarea și consumați câte 100 ml pe zi.
Tonicul se păstrează în frigider, până îl terminați. Repetați procedura și faceți încă o rundă de macerat dacă mai este disponibilă păpădia în natură.
CITEȘTE ȘI – Toată farmacia nu ar putea să egaleze acest elixir. Cum se prepară siropul „de aur” la mănăstire
Sursă: TRINITAS TV