Tratamente Naturiste Pentru Durerile de Spate

Durerea de spate este a doua afecţiune neurologică după durerea de cap, cel mai des întâlnită în lume. Pe lângă opțiunile standard de tratament convenţional şi chirurgie pentru durerile lombare, dorsale şi cervicale, există acum mai multe alternative naturale care pot ajuta prin calmarea durerii.

dureri de spate tratamente naturiste

Spre deosebire de analgezice, care reduc temporar simptomele şi de multe ori aduc cu ele efecte secundare nedorite, remediile naturiste sunt remedii blânde, care pot de multe ori rezolva cauza dureri sau a bolii.

1. Crema cu Capsaicină

Ardeii graşi sau ardeii chilli conţin capsaicină din belşug, o substanţă care are efecte analgezice puternice asupra a diferite tipuri de durere cronică şi acută. Unguentele cu capsiacină se aplică pe zona dureroasă pentru eliminarea durerii. Se masează uşor spatele (sau capul), şi se resimte o senzaţie de căldură care duce la dispariţia durerii. Nu se aplică pe rănile deschise sau în zona ochilor. Se folosesc mănuşi de unică folosinţă. Crema capsiacină se găseşte în magazinele naturiste şi online.

2. Rădăcină de Gheara Diavolului pentru spate

Utilizată în mod tradițional pentru tratamentul poliartritei reumatoide, gheara diavolului poate calma durerile lombare, sau cedle cauzate de artrită, osteoartrită, tendinită sau gută, datorită efectelor antiinflamatoare puternice. Planta gheara diavolului poate îmbunătăți calitatea de viață pe plan general. Se recomandă 1.200 mg de Gheara Doiavolului pe zi. Acest produs nu este rcomandat celor care au tensiunea mică sau urmează un tratament cu anticoagulant

3. Scoarţa de salcie albă

Pentru diminuarea durerilor de genunchi, de şold sau de şale, articulare sau provocate de osetorartrită, se recomandă scoarţa de salcie albă.

4. Planta Boswellia ia durerea cu mâna

Provenită dintr-o rășină găsită în scoarța arborilor de tămâie, Boswellia are mare putere în a contracara reacţiile chimice implicate în afecţiunile inflamatorii. Practicanții medicinei ayurvedice au folosit mult timp Boswellia pentru tratarea artritei sau boli intestinale inflamatorii. Boswellia comprimate se pot găsi în magazinele naturiste, cu efecte în tratarea: poliartritei reumatoide, reumatismului cronic degenerativ, durerilor de spate, durerilor musculare, nevralgiilor, colitei ulcerativa, bolii Crohn.

5. Bromelaina

O enzimă extrasă din tulpini de ananas, bromelaina reduce nivelurile de prostaglandine – hormoni care induc inflamația. Bromelaina se recomandă persoanelor cu artrită şi tensiuni musculo-scheletice, precum şi celor care sufera de inflamaţii provocate de diverse traume.

6. Unguent de tatăneasă

Tătăneasa are calităţi antiinflamatorii de excepţie. Pentru durerile de spate, se aplică unguent de tătăneasî timp de 5 zile pe locul dureros. Tătăneasa nu se administrează oral, intern, pentru că este otrăvitoare. Nici chiar sub formă de unguent sau alifie nu se va folosi mai mult de 10 zile. Nu se aplică niciodată pe răni.

7. Ghimbirul

În timp ce savurați ceai de ghimbir, vă puteţi bucura de multiple beneficii de sănătate pe termen lung. Cercetările indică faptul că ghimbirul poate calma durerea de artrită, prin scăderea nivelului de prostaglandine. Un studiu realizat în 2005 sugerează chiar că ghimbirul ar putea reduce durerea şi inflamaţiile mai mult decat medicamentele anti-inflamatoare nesteroidiene (cum este aspirina).

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.