Medicament pentru INIMĂ din PĂDUCEL – reglează tensiunea, scade colesterolul, reduce oboseala și palpitațiile

Ingredientul principal al acestei rețete este păducelul, o plantă deosebit de blândă și hrănitoare, cu beneficii extraordinare pentru inimă.

Renumitul botanist american David Hoffmann spune despre păducel că este un tonic în adevăratul sens al cuvântului.

Paducel (Crataegus monogyna

„Poate fi considerat un remediu specific pentru cele mai multe boli cardiovasculare”.

Acțiunea sa benefică asupra inimii se datorează în principal conținutului foarte bogat în antioxidanți de tipul flavonoidelor. Studiile au arătat că un consum regulat de alimente și plante care conțin flavonoide poate reduce inflamația și stresul oxidativ – asociate cu bolile de inimă.

Într-un studiu, 1.200 mg de frunze și flori de păducel administrate zilnic, timp de 6 luni, la pacienți cu diabet și boli de inimă coronariene, a contribuit la reducerea colesterolului și a unei enzime care la un nivel crescut poate cauza boli de inimă.

Păducelul este în mod deosebit recomandat pentru persoanele cu hipertensiune arterială. După sute de ani de utilizare în acest sens, rămâne unul din remediile preferate pentru scăderea sau reglarea tensiunii arteriale.

Studiile clinice au confirmat această utilizare tradițională. De pildă, un studiu realizat în Iran pe 92 de bărbați și femei cu hipertensiune moderată, a arătat că un extract de păducel, a scăzut semnificativ tensiunea arterială sistolică și diastolică după numai 3 luni de tratament.

Botanistul Charles Kane spune că în ceea ce privește sănătatea inimii, nici o altă plantă nu are o influență pozitivă atât de semnificativă și totuși blândă ca păducelul.

Pe lângă faptul că reduce tensiunea arterială și hiperlipidemia (un nivel crescut de grăsimi în sânge), păducelul îmbunătățește funcția generală a inimii la persoanele cu boli de inimă moderate.

Un studiu a arătat că tratamentele îndelungate cu păducel (2 ani de zile) au dus la îmbunătățirea a 3 simptome specifice bolilor de inimă: oboseala, durere la efort intens și palpitații. Autorii au concluzionat că păducelul are beneficii evidente asupra pacienților cu insuficiență cardiacă ușoară sau moderată.

____________________________

Doze și moduri de administrare

• ceai de păducel – 30 g de fructe, frunze sau flori de păducel pe zi;

• tinctură din fructe proaspete de păducel – 1 parte fructe, 1 parte alcool de 40-60%; se iau câte 5 ml de tinctură, de 3-5 ori pe zi;

• tinctură din frunze și flori uscate de păducel – 1 parte plante, 5 părți alcool de 30%; se iau câte 5 ml de tinctură, de 3 ori pe zi.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids= ‘4561, 3379′ button=’Cumpără aici’]

Tonic pentru inimă – rețetă

Ingrediente

• 60 g de păducel (fructe uscate)
• 2 linguri de hibiscus uscat
• 80 ml de suc de rodie
• 1 măr
• 1 lămâie
• 1 linguriță de rădăcină de ghimbir
• 1 băț de scorțișoară
• 170 g de miere
• 2 căni de brandy

Opționale:

• 3 păstăi de cardamom
• 1 păstaie de vanilie

Preparare

Scoateți cotorul și semințele de la măr și tăiați-l cubulețe. Puneți-l într-un borcan de sticlă mare.

Adăugați ghimbirul zdrobit, fructele de păducel, hibiscus-ul, sucul de lămâie proaspăt stors și sucul de rodie, mierea, vanilia și scorțișoara. La final adăugați alcoolul și amestecați.

Închideți borcanul ermetic și lăsați conținutul la macerat vreme de 4 săptămâni, agitându-l zilnic.

După o lună de macerare, strecurați lichidul și păstrați-l într-o sticlă închisă la culoare. Rezistă 1 an.

Doza recomandată este de 1-3 lingurițe pe zi, adăugate într-un pahar cu apă minerală sau apă plată.

Atenție, nu consumați păducel fără să cereți sfatul medicului dacă luați medicamente pentru inimă, îndeosebi beta-blocante sau medicamente pentru insuficiență cardiacă sau aritmie.

Păducelul nu este recomandat persoanelor cu insuficiență cardiacă congestivă sistolică.

____________________________

Sursă: Learning Herbs, Hawthorn for the Heart (Plus a Hawthorn Cordial Recipe): https://learningherbs.com/remedies-recipes/hawthorn-cordial-recipe/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.