SIROP vindecător pentru TUSE, RĂCELI, ALERGII – rețetă de casă

Semințele de schinduf sunt cunoscute îndeosebi pentru efectele lor benefice asupra stomacului și a colesterolului. Puțini dintre noi știu că acestea sunt utile și în tuse.

Conțin cantități mari de antioxidanți și compuși antiinflamatori cu efecte calmante în ulcerațiile bucale, bronșită, tuberculoză, tuse cronică, furuncule, cancer, afecțiuni renale, infecții ale țesuturilor de sub piele.

Semințele de schinduf reduc și inflamațiile externe, umflăturile musculare, guta, rănile, ulcerațiile picioarelor, sciatica, eczemele.

Ajută inclusiv la întărirea sistemului imunitar. Le putem folosi la prepararea unui sirop natural deosebit de eficient pentru tusea uscată și durerile în gât. Are efecte bune și la copii.

______________________________________________________________________________________________________

Sirop pentru tuse – rețetă

Acest sirop este hrănitor, calmant și deosebit de gustos. Este eficient în tuse, inflamații, dureri în gât și alergii.

Ingrediente

• 1 cană de miere
• 1 linguriță de cimbru uscat
• 3 lingurițe de oregano uscat
• 2 linguri de semințe de schinduf
• 5 linguri de ulei de măsline
• 1 lămâie
• 3 cuișoare
• 2 căni de apă

Preparare

Alegeți semințele de impurități și măcinați-le prin râșnița electrică de cafea. Puneți apa într-un ibric la înfierbântat. Stingeți focul și adăugați semințele măcinate și plantele uscate. Acoperiți cu capacul și lăsați ingredientele la infuzat timp de 15-20 minute.

Încălziți puțin mierea (la bain-marie), pentru a deveni lichidă. Adăugați uleiul de măsline și amestecați până la omogenizare.

Strecurați infuzia și adăugați amestecul de miere și ulei. Amestecați, apoi adăugați sucul proaspăt stors de la lămâie. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă.

Păstrați siropul într-o sticlă închisă la culoare sau într-un borcan, închis ermetic, la frigider. Rezistă 2 luni.

Luați câte ½ linguriță de sirop și lăsați-l pe limbă să se topească puțin, apoi îl puteți înghiți ușor.

O altă variantă de sirop de tuse este aceasta:

Încălziți 5 linguri de ulei de măsline într-o cratiță. Nu trebuie să fiarbă, ci să fie puțin cald. Amestecați-l cu 5 linguri de miere, apoi adăugați 3 linguri de semințe de schinduf măcinate (date prin râșnița de cafea).

Omogenizați și păstrați siropul în frigider într-un recipient de sticlă.

______________________________________________________________________________________________________
Surse:

1. Fenugreek World, How to male a healing cough syrup: https://www.fenugreekworld.com/how-to-make-a-healing-fenugreek-cough-syrup/

2. Dr. Axe, 8 Fenugreek Benefits that Could Change Your Life: https://draxe.com/fenugreek/

3. Fenugreek World, Fenugreek honey and olive oil, the best cure for cough: https://www.fenugreekworld.com/fenugreek-honey-and-olive-oil-the-best-cure-for-cough/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.