TRATAMENT natural pentru CIRCULAȚIE periferică proastă, MÂINI și PICIOARE RECI

Circulația deficitară nu este o afecțiune în sine, ci un simptom sau o cauză a altor probleme de sănătate, precum varice, afecțiuni cardiace sau arteriale, cheaguri de sânge, diabet, obezitate sau sindromul Raynaud.

Cel mai evident semn al unei circulații sangvine proaste este senzația de mâini și picioare reci. Extremitățile au cel mai mult de suferit atunci când sistemul circulator nu mai trimite suficient sânge, oxigen și nutrienți în aceste zone ale corpului.

Unele persoane pot ști că au probleme cu circulația dacă experimentează furnicături sau senzația de amorțire la nivelul mâinilor sau picioarelor, dureri pulsante sau înțepături la nivelul membrelor, sau crampe musculare dese.

Este necesară identificarea cauzei, și nu doar reducerea simptomelor. Pe lângă tratamentul prescris de medic, circulația poate fi îmbunătățită și prin mijloace naturale. Acestea nu trebuie să înlocuiască tratamentul convențional. Pot fi folosite ca adjuvant.

Este vorba despre un amestec de uleiuri esențiale cunoscute pentru efectele lor vaso-dilatatoare și stimulente sangvine: ulei esențial de muștar, de tămâie, de piper negru și de lămâie.

__________________________________________________________________________________________________________

Tratament pentru circulație deficitară

Cunoscut pentru proprietățile sale stimulente, muștarul este folosit în medicina tradițională pentru tratarea afecțiunilor respiratorii (tuse, congestie pectorală) și reumatismale. Este util în dureri, circulație deficitară, febră musculară.

Uleiul esențial de piper negru are efecte revigorante. Ajută la încălzirea mâinilor și picioarelor reci, la reducerea durerilor musculare și articulare, precum și a varicelor.

Uleiul esențial de lămâie are efecte tonifiante, antiinflamatoare, antiseptice și anti-reumatice. Este indicat în artrită, reumatism, varicelă, riduri, umflături, ten gras și infecții.

Ingrediente

• 50 ml de ulei de sâmburi de struguri (sau ulei de măsline)
• 10 ml de ulei de muștar
• 10 picături de ulei esențial de tămâie
• 5 picături de ulei esențial de piper negru
• 5 picături de ulei esențial de lămâie

Preparare

Puneți toate uleiurile în ordinea enumerată într-o sticlă de culoare închisă. Puneți capacul și agitați pentru omogenizare. Sticluța se păstrează într-un loc răcoros și întunecos, lipsit de umezeala (frigider, cămară).

Se agită înainte de fiecare utilizare. Se aplică pe mâini și pe picioare și se masează câteva minute.

__________________________________________________________________________________________________________

 

2 comentarii

  1. Buna ziua,,, sunt Maria si am citit cu atentie articolul dumneavoastra. As putea sti unde gasesc toate a este uleiuri? Sau,,,, pot sa le fac eu in casa? Si cum?. Multumesc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.