Brioșe cu banane de post, fără zahăr și ulei. Desert rapid pentru întreaga familie!

Aceste brioșe cu banane fără ulei se prepară foarte repede și ușor. În câteva minute este gata compoziția, iar la cuptor au nevoie doar de circa jumătate de oră.

Sunt un desert simplu și rapid. Ideal pentru adulți și copii. Eu le-am făcut fără ulei pentru a respecta cerințele Postului Mare. Voi dacă vreți, puteți adăuga 3-4 linguri de ulei.

Briose cu banane de post fara ulei

Briose cu banane de post fara ulei

Dar chiar și fără ulei, brioșele au ieșit pufoase și reușite ca textură, probabil datorită bananelor și laptelui de cocos din compoziție.

 Cumpără eritritol la ofertă

Eritritol oferta

Eritritol oferta

Brioșe cu banane fără ulei – rețetă

Ingrediente

• 2 banane coapte bine
• 1 pahar de lapte de cocos
• 3 linguri de eritritol (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 2 pahare de făină albă
• 2 lingurițe de praf de copt (vi-l recomand pe acesta fără gluten)
• esență de vanilie sau portocală

Mod de preparare

Puneți bananele decojite pe o farfurie și pasați-le cu furculița până se transformă într-un piure fin. Transferați-le apoi într-un bol încăpător. Adăugați laptele și zahărul și amestecați bine, până la omogenizarea ingredientelor.

Incorporați făina, praful de copt și adăugați esența. Compoziția trebuie să fie puțin mai groasă ca cea de chec.

Aluat briose

Aluat briose

Distribuiți-o în formele de brioșe pregătite. Eu am folosit forme din silicon și nu am avut nevoie de ulei. Umpleți-le pe trei sferturi, pentru a le permite să crească.

Briose cu banane

Briose cu banane

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 35-40 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă sunt gata înainte de a stinge cuptorul. Se lasă la răcorit și se scot din forme.

Briose de post cu banane

Briose de post cu banane

Note și sugestii

În compoziția acestor brioșe se pot adăuga stafide, nuci, merișoare, chipsuri de ciocolată, coajă rasă de portocală sau lămâie, scorțișoară, pudră de cacao sau roșcove.

Vă sfătuiesc să folosiți lapte de cocos la aceste brioșe fără ulei, deoarece acesta este mai gras și va da aluatului mai multă frăgezime. Cel mai bun este laptele de cocos cu 80-90% grăsime.

Făina de grâu poate fi înlocuită în această rețetă cu făină de năut sau făină de hrișcă. Ajustați cantitatea pentru a obține textura necesară aluatului.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe, pe care vă recomand să le încercați:

Brioșe de post cu ciocolată, fără zahăr – fragede, pufoase
Brioșe îndulcite natural 100% – fără zahăr, făină sau ulei!
Brioșe de post din făină integrală, fără zahăr
Ai 2 banane și ovăz în casă? Fă aceste brioșe fără zahăr și făină!

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.