Rădăcina de NALBĂ reduce REFLUXUL de ACID mai eficient decât medicamentele ANTIACIDE

Medicamentele prescrise împotriva refluxului de acid ajută doar la ameliorarea simptomelor, nu însă și la vindecarea bolii. Din acest motiv nu pot fi considerate o soluție pe termen lung pentru tratarea acestei afecțiuni.

Refluxul acid apare atunci când acidul digestiv produs de stomac ajunge în esofag. Acest lucru produce dureri mari, întrucât acidul stomacal are un pH mic, iar esofagul este un tub subțire de membrane mucoase și țesuturi fine neprotejate. 

Nalbă

Contrar părerii generale, cauza principală a refluxului de acid este cantitatea prea mică de acid din stomac. Producția suficientă de sucuri digestive este importantă pentru buna digerare a alimentelor.

Un nivel scăzut de sucuri digestive încetinește digerarea alimentelor, fapt care poate duce la putrefacție intestinală și implicit la producerea de gaze și presiune.

Prin faptul că reduc cantitatea de acid stomacal, medicamente antiacide pot înrăutăți starea celor care suferă de reflux de acid.

__________________________________________________________________________________________________________

Pentru a crește secrețiile digestive, putem apela la ajutorul plantelor amare, care stimulează digestia și ameliorează simptomele.

Rădăcina de nalbă este una din cele mai bune remedii pentru stomac. Are efecte emoliente, antiinflamatoare și calmante asupra mucoasei gastrice.

Este alcătuită în proporție de 10-30% din mucilagiu, o substanță gelatinoasă care căptușește și îmbracă esofagul și stomaculAceastă mantie mucilaginoasă protejează esofagul de iritațiile produse de acidul stomacal asupra mușchiului neted.

Mai departe, rădăcina de nalbă își exercită activitățile sale emoliente și antiinflamatoare, ajutând la calmarea iritațiilor și la vindecarea stomaculuiPlanta trebuie folosită pe o perioadă mai lungă de timp pentru a-și face efectul.

Se recomandă infuzarea la rece, metodă care ajută la extragerea unei cantități cât mai mari de mucilagiu din plantă.

Rădăcina de nalbă se mărunțește și se pune în apă rece. De regulă, se folosește 1 linguriță de plantă la 1 cană cu apă. Se lasă la macerat 4-8 ore. Se beau 3 căni de ceai pe zi. Una dimineața, la trezire, una la amiază și una seara, înainte de culcare.

Dacă însă vă grăbiți și aveți nevoie de un remediu calmant pentru durerea de stomac, puteți prepara rapid un ceai cald dintr-o cană cu apă clocotită și 1 linguriță de rădăcină de nalbă mărunțită sau măcinată.

__________________________________________________________________________________________________________

Același mucilagiu din nalbă ajută la vindecarea diverselor iritații și inflamații de la nivelul gâtului și a întregului sistem digestiv, de la dureri în gât, până la colita ulcerativă și boala Crohn.

Poate fi folosită sub formă de gargară pentru ulcerațiile cavității bucale și tuse uscată.

__________________________________________________________________________________________________________

Atenție, rădăcina de nalbă este contraindicată în congestia mucoaselor și în timpul unui tratament medicamentos, deoarece poate interacționa cu absorbția medicamentelor. Din acest motiv, trebuie administrată la câteva ore de la consumul acestora.

__________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Ann Marie, WHY ANTACIDS DON’T WORK (USE THIS HERB TO EASE ACID REFLUX, INSTEAD): https://www.annmariegianni.com/marshmallow-root-for-acid-reflux/

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. Si cat timp bem, acest macerat la rece sau ceai, multumesc.

  2. Stefanescu Eleonora

    Vă rog, unde găsim rădăcină de nalba ? Și cum arata, în piață Îți pot da orice dacă nu cunoști. Mulțumesc mult

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.