Tratamente cu pulbere de BUSUIOC

Busuiocul este una din cele mai atractive plante aromatice din lume. Parfumul său cuceritor poate fi exploatat atât în scop culinar, cât și terapeutic, datorită proprietăților sale tonice și totodată calmante.

În medicina populară este folosit în probleme gastrice și intestinale, afecțiuni respiratorii și nervoase.

Are efecte carminative, diuretice, antispasmodice, antiinflamatoare, anti-îmbătrânire, antioxidante, imunitare și adaptogene, antivirale și antibacteriene, sedative și revigorante.

Este recomandat în răceală, gripă și bronșită, nevralgii, inapetență, migrene, stres, dificultăți de concentrare, probleme de atenție.

Busuiocul crește circulația la nivel cerebral, ține sub control tensiunea arterială, protejează vasele de sânge, previne ateroscleroza și atacul de cord.

Totodată, preparatele pe bază de busuioc măresc imunitatea și ajută la reglarea funcțiilor endocrine. Această plantă are efecte bune în menopauză, andropauză și sterilitate.

Deosebit de important este efectul tonic asupra laturii emoționale și psihice.

__________________________________________________________________________________________________________

O formă simplă și eficientă de administrare a busuiocului este sub formă de pulbere. Planta uscată se macină prin râșnița de cafea în cantități mici, iar pudra obținută se cerne fin și se păstrează într-un borcănel de sticlă.

Pulberea de busuioc este recomandată în numeroase tratamente:

• Oboseală cronică

Busuiocul întărește sistemul nervos, combate stările depresive și ajută la reglarea psiho-mentală. Se amestecă 4 linguri de pulbere de busuioc cu 4 linguri de polen crud și 12 linguri de miere până se obține o pastă. Se ia câte 1 linguriță, de 4-6 ori pe zi, în cure de câte 10 zile, care se pot relua după o pauză de 5 zile.

• Dureri de cap

Busuiocul este recomandat în durerile de cap cu cauze diferite – tensiune arterială scăzută, oboseală, probleme biliare sau constipație. Are efecte stimulente la nivelul circulației sangvine de la nivelul creierului.

La nevoie, se administrează 1 linguriță de pulbere de busuioc, ca atare sau amestecată cu 1 picătură de ulei esențial de busuioc pentru uz intern.

• Rinită, sinuzită

Datorită proprietăților sale decongestive și antibacteriene, busuiocul ajută la combaterea infecțiilor și la eliberarea căilor respiratorii superioare. Totodată, contribuie la recăpătarea mirosului pierdut.

Se ia câte 1 linguriță de pulbere, de 3-4 ori pe zi, în care se adaugă 1 picătură de ulei esențial de busuioc pentru uz intern. Se fac cure de câte 2 săptămâni.

• Diaree, toxiinfecții alimentare

Tratamentul cu busuioc ajută la distrugerea bacteriilor asociate cu aceste boli, precum Listeria monocytogenes, Stafilococul auriu, E. coli și Yersinia enterocolitica.

Se ia câte 1 linguriță de pulbere, de 3-4 ori pe zi, în care se adaugă 1-3 picături de ulei esențial de busuioc pentru uz intern. Cura durează până la dispariția simptomelor.

__________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Nera Plant: https://www.neraplant.ro/produs/capsule-calmo-complex-100-cps-/

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.