Remediu din GHIMBIR și LĂMÂIE pentru reglarea acidului stomacal și remedierea acneei și rozaceei

Ceea ce mâncăm „se vede pe față”, spun experții în nutriție. Acest lucru se întâmplă deoarece sănătatea pielii noastre este strâns legată de sănătatea sistemului digestiv.

Mulți oameni nu se gândesc la această legătură și nu știu că îmbunătățirea digestiei poate ajuta la remedierea unor probleme comune ale pielii.

Coșurile, acneea sau rozaceea pot să apară din cauza unei producției scăzute de acid clorhidric. Studiile clinice au arătat că 75% din pacienții cu rozacee au un nivel mic de acid clorhidric în stomac.

Din păcate, medicii și dermatologii ignoră această legătură și continuă să prescrie medicamente agresive pentru această problemă, care are o cauză gastrointestinală.

Acidul clorhidric este secretat în mod natural de către stomac pentru digerarea alimentelor și absorbția acestora în fluxul sanguin.

Foarte multe persoane au un deficit de acest acid. Capacitatea organismului de a produce acid clorhidric începe să scadă.

Reglarea acestuia poate îmbunătăți digestia, absorbția și prevenirea infecțiilor cu paraziți, fungi și bacterii.

Există mai multe metode prin care putem crește nivelul acidului clorhidric din stomac, fie printr-un supliment alimentar, fie prin anumite alimente.

__________________________________________________________________________________________________________

Rețetă pentru reglarea acidului clorhidric

Practicanții medicinei tradiționale indiene folosesc ghimbirul murat pentru a antrena organismul să secrete o cantitate adecvată de acid.

În Japonia, ghimbirul murat este servit de regulă alături de sushi (pește crud), tocmai pentru a proteja sistemul de unii paraziți care ar putea fi prezenți în pește. Este foarte ușor de preparat.

Ingrediente

• 1 rădăcină de ghimbir proaspăt
• 1 lămâie
• 1 linguriță de sare roz de Himalaya

Preparare

Rădăcină de ghimbir poate fi cât palma de mare. Se curăță foarte ușor cu o linguriță. Se dă apoi pe răzătoare și se pune într-un borcan de sticlă.

Se stoarce sucul de la lămâie și adaugă peste ghimbir, odată cu sarea. Se amestecă, se închide ermetic și se lasă „la murat” peste noapte.

Se ia câte ½ – 1 linguriță înainte de mesele principale. O cură poate dura 2-4 săptămâni.

__________________________________________________________________________________________________________

Alte remedii utile:

  • 2 lingurițe de oțet pe zi, adăugate în 450 ml de apă, consumate dimineața;
  • creșterea consumului de alimente bogate în antioxidanți;
  • mestecarea corespunzătoare a alimentelor;
  • creșterea consumului de usturoi (previne ulcerul cauzat de bacteria Helicobacter pylori);
  • reducerea consumului de cafea, tutun, zahăr, alcool, condimente, alimente prăjite.

__________________________________________________________________________________________________________

Sursă: The Whole Journey, How to Balance Stomach Acid and Improve Acne & Rosacea FAST! https://thewholejourney.com/stomach-acid-balance/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]