SIROP de SOC și COADA-ȘORICELULUI – cea mai puternică armă împotriva RĂCELILOR și INFECȚIILOR

Fructele socului sunt considerate un medicament puternic, bun de avut în casă pe perioada iernii. Nu în mod întâmplător apar la debutul sezonului rece.

Sunt extrem de utile pentru prevenirea și tratarea răcelilor. Ajută de asemenea la întărirea imunității pe tot parcursul anului.

Cercetările științifice au arătat că fructele de soc împiedică virusurile să se înmulțească în corp, scurtează durata unei răceli sau gripe și ușurează simptomele.

Dacă aveți posibilitatea, culegeți cât mai multe fructe de soc și uscați-le pentru iarnă. Le puteți folosi la ceaiuri, siropuri, tincturi, sucuri, jeleuri medicinale și alte preparate terapeutice naturale.

_____________________________________________________________________________________________________

Sirop de soc și coada-șoricelului

Ingrediente

• ½ cană de fructe de soc uscate
• 1 bucățică de rădăcină de ghimbir de 5 cm
• 700 ml de apă filtrată
• 350 g de miere
• opțional: ½ cană de coada-șoricelului (frunze și flori uscate)

Preparare

Puneți fructele de soc într-o cratiță împreună cu apa și coada-șoricelului, dacă folosiți. Puneți capacul și așezați oala pe foc. Lăsați ingredientele să fiarbă la foc mic jumătate de oră.

Pasați fructele de soc cu instrumentul pentru piure și strecurați-le. Păstrați doar sucul.

Tăiați rădăcina de ghimbir cubulețe mici și presați-le prin aparatul de zdrobit usturoi pentru a extrage sucul.

Adăugați-l peste sucul fierbinte de soc și mierea de albine. Amestecați bine până la deplina incorporare a acesteia, fără să încălziți amestecul. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă, ca un sirop gros. Ajustați cantitatea de miere după gust și preferință.

Turnați siropul cald în borcane sau sticle de sticlă. După ce s-a răcit complet, închideți recipientele ermetic și păstrați-le în cămară sau în frigider.

_____________________________________________________________________________________________________

Fructele de soc au proprietăți antivirale puternice. Studiile au demonstrat că acestea scurtează durata unei răceli cu 3-6 zile.

Dacă siropul de soc se administrează de la primele semne (câte 1 linguriță la fiecare 2 ore), răceala poate dispărea în 3 zile, iar simptomele vor fi mult mai blânde.

Deși nu este obligatorie, coada-șoricelului este importantă în această rețetă deoarece este diaforetică și stimulează transpirația, ajutând astfel la combaterea virusului înainte ca acesta să se instaleze în organism.

Această plantă este totodată benefică pentru plămâni. Datorită gustului ei amărui, planta dă acestui sirop o tentă „medicinală”, însă nu atât de pregnantă încât să-l facă greu de consumat pentru copii.

Se poate lua câte 1 linguriță, pe cât de des este nevoie. Pe lângă acest sirop, în timpul unei răceli putem lua și câte 1 linguriță de tinctură de coada-șoricelului și una de sunătoare, la culcare, pentru a reduce cât mai mult simptomele de răceală și a ajuta somnul.

Acest remediu este bun și pentru copiii mai mărișori.

_____________________________________________________________________________________________________

Sursă: Joy Bilee Farm, Elderberry Syrup, Your First Defense Against Seasonal Flus and Colds: https://joybileefarm.com/elderberry-syrup/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.