Amestecați SARE amară cu ULEI de măsline și veți obține o SOLUȚIE eficientă împotriva DURERILOR

Acest remediu se bucură de multă popularitate în rândul populației afectate de dureri articulare și musculare.

Este recomandat îndeosebi pentru osteocondroza cervicală, o boală degenerativă care afectează vertebrele și discurile dintre vertebre. Poate fi localizată la nivelul gâtului (spondiloza cervicală) sau a taliei (osteocondroza lombară).

Apare îndeosebi la persoanele vârstnice, la cei cu exces de greutate, precum și la persoanele care depun eforturi fizice mari. Predomină durerea de cap, durerea de gât (senzație de înțepenire dimineața), dureri la nivelul brațelor precum și slăbirea vederii și a picioarelor.

Soluție de masaj contra durerilor – rețetă

Uleiul de măsline este un lubrifiant excelent pentru articulațiile dureroase. Conține oleocanthal, un compus care inhibă enzimele inflamatoare COX-1 și COX-2, asemenea medicamentelor Ibuprofen și Aspirină.

Un studiu a arătat că 1 ½ linguri de ulei de măsline echivalează cu 200 mg de ibuprofen. Folosiți un ulei de măsline extra-virgin, presat la rece. Căldura intensă distruge acest compus antiinflamator.

Sarea conține electroliți esențiali care ajută la îmbunătățirea semnalizării nervoase și prevenirea durerilor musculare. Sarea Epsom (sarea amară) este îndeosebi bogată în magneziu, un mineral cu efecte calmante asupra durerilor.

Ingrediente

• 10 linguri de sare (marină, amară, Himalaya)
• 20 de linguri de ulei de măsline presat la rece

Preparare

Amestecați cele două ingrediente într-o sticlă. Puneți capacul și agitați bine recipientul pentru ca sarea să se dizolve bine. Puneți puțină soluție în palmă și aplicați pe zonele dureroase ale vertebrei cervicale.

Mod de utilizare

Frecați pielea timp de 2-3 minute un masaj viguros în fiecare dimineață. Creșteți durata masajului în fiecare zi cu câte 2-3 minute, până ajungeți la 20 de minute.

După finalizarea masajului, ștergeți pielea cu o cârpă uscată și înfășurați zona cu un material călduros. Dacă aveți o piele foarte sensibilă, aplicați o cremă hidratantă (ex. de gălbenele) sau pudră de talc.

Acest masaj ajută la activarea circulației sangvine în zona gâtului coloanei vertebrale, reglarea metabolismului, eliminarea toxinelor, reducerea durerilor de cap și îmbunătățirea vederii.

Rezultatele apar după circa 8-10 zile. Masajul va stimula circulația sângelui, îmbunătățind regenerarea musculară a cartilajului și a țesutului osos.

____________________________________________________________________________________________________

O altă variantă presupune adăugarea de ulei esențial de rozmarin (sau mușețel, cimbru, mentă). Soluția obținută poate fi folosită pentru durerile articulare și musculare, dureri de cap și senzația de ceață mentală.

Amestecați 20 de linguri de ulei de măsline cu 10 linguri de sare de Himalaya și 3-5 picături de ulei esențial (cel ales) într-un borcan de sticlă. Lăsați amestecul să stea 48 de ore la macerat.

Aplicați o cantitate mică pe zona afectată în fiecare dimineață, după trezire. Contra durerilor de cap, aplicați puțină soluție pe tâmple. Masați timp de 2-3 minute, apoi lăsați-o să acționeze 20 de minute. Îndepărtați uleiul cu un prosop curat.

Rozmarinul conține 29 de compuși chimici care îi dau acestuia numeroase proprietăți terapeutice, inclusiv analgezice și antiinflamatoare.

Universitatea din Maryland citează acțiunea stimulatoare a rozmarinului asupra circulației sangvine, prin care ajută la controlul durerilor și spasmelor musculareGuvernul German a aprobat utilizarea uleiului esențial de rozmarin contra durerilor.

Este util împotriva durerilor cronice: dureri de cap, dureri musculare, artritice și menstruale (cauzate de dismenoree).

Rozmarinul reduce stresul, îmbunătățește claritatea mentală, starea de spirit și atenția.

____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Daily Health Post, Mix Sea Salt with These 2 Oils For A Homemade Topical Painkiller: https://dailyhealthpost.com/oil-pain/

2. Natural News Blogs, Mix A Little Salt And Olive Oil, You Will Not Feel Pain The Next 5 Years: http://www.naturalnewsblogs.com/mix-little-salt-olive-oil-will-not-feel-pain-next-5-years/

3. Everyday Roots, 14 Home Remedies for Arthritis & Joint Pain: http://everydayroots.com/arthritis-remedies

4. Healthy and Natural World, The Top 20 Essential Oils to Relieve Pain and Inflammation (Research Based): http://www.healthyandnaturalworld.com/essential-oils-to-relieve-pain/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.