SPIRULINĂ și CĂTINĂ – un produs util contra OBOSELII și a îmbolnăvirilor de tot felul

Atât spirulina, cât și cătina pot fi considerate două super-alimente. Au o valoare nutrițională superioară multor alimente de bază..

Spirulina a fost propusă ca o sursă de hrană pentru viitor, deoarece conține aproape toți nutrienții de care organismul nostru are nevoie.

Cătină și Spirulină

Este una din cele mai bune surse de proteine. Conține cantități generoase de aminoacizi, minerale și clorofilă, precum și vitamine, acizi grași saturați și nesaturați, polizaharide, enzime, hormoni vegetali și pigmenți bioactivi.

Cătina, la rândul ei, este o polivitamină naturală. Este cea mai bogată sursă de vitaminele A, C, E și carotenoizi. Conține complexul B, vitamina P, calciu, fosfor, magneziu, fier, potasiu și acizi grași esențiali (Omega-3, Omega-6 și Omga-9).

Combinația dintre aceste două ingrediente poate fi găsită sub forma unui produs comercializat de Hofigal, care se numește „Spirulină cu extract total de cătină”. Se poate găsi la magazinele naturiste.

Acest supliment alimentar este util pentru persoanele obosite, și pentru cele care au nevoie de un suport psihic și intelectual natural. Are următoarele beneficii.

– reglează și echilibrează funcțiile metabolice și imunologice ale organismului
– crește apărarea organismului în caz de infecții bacteriene sau virale
– reduce suprasolicitarea nervoasă
– mărește capacitățile cognitive
– previne îmbătrânirea prematură

Uleiul de cătină are efecte regeneratoare asupra metabolismului celulelor. Este un tonic general de excepție. Are proprietăți imunomodulatoare, antiinflamatoare, antianemice, fortifiante și antioxidante.

Flavonoidele regăsite în cătină sunt antioxidanți care stimulează circulația sangvină, fortifică pereții arterelor, ajută la vindecarea ficatului afectat de hepatită, a bolilor intestinale și nervoase – depresie, anxietate, stres.

Datorită conținutului de Omega-3, Omega-6 și Omega-9, cătina are efecte pozitive asupra sistemului cardiovascular. Ajută la combaterea aterosclerozei, a cardiopatiei ischemice, a hipertensiunii arteriale, a dislipidemiei și a cancerului.

Grație capacității sale antioxidante, cătina este recomandată și în prevenirea sau combaterea bolilor degenerative, precum Parkinson, Alzheimer, cancer sau îmbătrânire prematură.

Carotenoidele din cătină sunt benefice în afecțiunile ochilor. Uleiul de cătină are efecte cicatrizante asupra rănilor și arsurilor pielii și a leziunilor stomacale (ulcer peptic, esofagian) și bucale (afte).

Sursă: Sindromul Oboselii Cronice, Revista Hofigal, Natură și Sănătate, pp. 17-19: https://issuu.com/hofigal/docs/hofigal_31

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.