Maceratul de BUSUIOC – cel mai bun antidot al OBOSELII fizice și psihice

Busuiocul (Ocimum basilicum) este o adevărată desfătare pentru sănătatea noastră. De aroma, prospețimea și efectele sale revitalizante se bucură atât corpul, cât mai ales psihicul și întregul nostru sistem nervos.

Este o plantă recomandată în perioada asteniilor de primăvară, când foarte multă lume se simte vlăguită și lipsită de vitalitate

Busuioc (Ocimum basilicum)

Are efecte tonice psihice și stimulente la nivel nervos. Este înviorător și întineritor – combate îmbătrânirea prematură a organismului.

Dr. biolog Virginia Ciocan scrie în una din cărțile sale că busuiocul ajută organismul suprasolicitat să se echilibreze, să lupte cu factorii de stres și să se adapteze la situațiile dificile.

Îl recomandă în dezechilibrele emoționale și nervoase, afecțiuni respiratorii și cardiovasculare: depresie, nevroză, astm, bronșită, alergii respiratorii, infarct miocardic, accident vascular cerebral, cancerEste totodată util în tulburările de menopauză și adropauză, sterilitate feminină și masculină.

___________________________________________________________________________________________________

Un remediu foarte cunoscut împotriva stărilor de oboseală, care are totodată efecte întineritoare asupra organismului, este maceratul de busuioc, preparat la rece.

Se pun 4-8 lingurițe de busuioc mărunțit în 2-4 căni de apă rece. Se lasă peste noapte, sau 8 ore, apoi se strecoară. Maceratul se bea dimineața, înainte de masă.

Pe durata curei cu busuioc se vor consuma cât mai multe fructe, legume și verdețuri de sezon, menite să sprijine procesul de tonifiere a organismului.

___________________________________________________________________________________________________

Busuiocul se poate administra și sub formă de pulbere, obținută din planta uscată, măcinată prin râșnița electrică de cafea, apoi cernută printr-o sită fină.

Se ia câte 1 linguriță, de 4 ori pe zi, cu puțină apă. Pulberea se ține mai întâi sub limbă câteva minute, apoi se înghite cu apă.

___________________________________________________________________________________________________

Dincolo de efectele sale energizante asupra trupului și minții, busuiocul este o plantă adapatogenă și imunitară. Este eficient împotriva infecțiilor cu bacterii și fungi datorită unor substanțe numite fitoncideAre proprietăți expectorante, dezinfectante, bronhodilatatoare și antiinflamatoare.

___________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. BUSUIOCUL (Ocimum basilicum), Trei plante contra vlăguielii de primăvară, Terapii Naturiste, pp. 1-2: https://issuu.com/terapii-naturiste.com/docs/verdeturi?layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml&showFlipBtn=true

2. Virginia Ciocan, Busuiocul, Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Imunitare și Adaptogene, Editura Universitară, București, 2012, pp. 134-141

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.