Dropsuri pentru tuse din scorțișoară și miere (rețetă + beneficii)

Medicamentele și siropurile pentru tuse pe care le găsim în farmacii pot conține ingrediente dăunătoare sănătății și pot avea efecte secundare nedorite.

Vă propunem o rețetă simplă de dropsuri de casă, care pot ajuta la combaterea infecțiilor și ameliorarea simptomelor de răceală: tuse, dureri în gât, congestie.

Dropsuri pentru tuse din scortisoara si miere - reteta si beneficii

Dropsuri pentru tuse din scortisoara si miere – reteta si beneficii

Ne place această rețetă deoarece, spre deosebire de siropurile de tuse clasice, dropsurile nu se prepară termic și mierea nu se fierbe.

Toate ingredientele sunt folosite în stare crudă.

Pentru rezultatele cele mai bune, folosiți un tip de miere naturală, crudă, de la o sursă de încredere.

Totodată, trebuie să folosiți scorțișoară indiană, numită Ceylon.

Cea chinezească – numită Cassia, conține mai multă cumarină, o substanță care în cantități mari poate fi toxică. Scorțișoara Ceylon se poate găsi la magazinele naturiste.

Dropsuri pentru tuse – rețetă

Ingrediente

• 100 g de miere
• 100 ml de ulei de cocos
• 1 vârf de cuțit de scorțișoară Ceylon

Preparare

Puneți uleiul de cocos lichid într-un bol și amestecați-l cu un tel până devine spumos. Dacă este solid, încălziți-l pe bain-marie până devine lichid.

Adăugați treptat mierea de albine, continuând să amestecați cu telul pentru a obține o pastă omogenă. La final, incorporați pudra de scorțișoară și amestecați.

Scoateți tăvița pentru cuburi de gheață din congelator și turnați compoziția obținută în formele goale.

Introduceți tăvița în congelator și lăsați-o să stea 30 de minute. Veți vedea că pasta se va întări, datorită uleiul de cocos care se solidifică la temperaturi mici.

Scoateți dropsurile din forme și păstrați-le într-un borcănel de sticlă în frigider. Rezistă până la 2 luni fără probleme.

Scoateți câte una la nevoie, și restul păstrați-le în frigider, deoarece se pot topi dacă stau mult la cald.

Această combinație ajută la prevenirea infecțiilor. Mierea și scorțișoara au proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice.

Mierea este la fel de eficientă sau chiar mai bună decât siropurile de tuse din comerț în ceea ce privește calmarea durerilor în gât și reducerea tusei nocturne la copii.

Mierea are de asemenea efecte antiinflamatoare asupra sistemului respirator. Curăță ficatul și susține sănătatea intestinală.

Uleiul de cocos este bogat în acid lauric, un tip de grăsime care distruge bacteriile dăunătoare, fungii și virusurile, contribuind de asemenea la combaterea infecțiilor. T

otodată, uleiul de cocos este benefic pentru glanda tiroidă.

Aceste bomboane aromate pot fi consumate și atunci când nu trebuie să tratați neapărat o tuse. 

Mierea și scorțișoara fac o pereche reușită, nu numai ca aromă și gust, ci și ca remediu, îndeosebi pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Scorțișoara este una din cele mai sănătoase mirodenii din lume.

Studiile pe animale au arătat că aceasta reduce inflamațiile și implicit riscul de boli cronice.

Poate ajuta la tratarea afecțiunilor neuro-degenerative, precum Alzheimer sau Parkinson, și poate preveni creșterea și reproducerea celulelor canceroase.

Aceste rezultate trebuie confirmate și în studii umane. 

Mierea este un supresor eficient pentru tuse, un stimulent pentru memorie, un remediu natural pentru infecții și insomnie. Nu toate aceste beneficii sunt susținute științific. 

Surse bibliografice:

1. Healthy Food House, Raw Honey+Coconut Oil & Cinnamon-DIY Cough Drops That Will Save You A Trip To The Doctor’s: http://www.healthyfoodhouse.com/raw-honeycoconut-oil-cinnamon-diy-cough-drops-will-save-trip-doctors/

2. Authority Nutrition, Honey and Cinnamon: A Powerful Cure or a Big, Fat Lie? https://authoritynutrition.com/honey-and-cinnamon/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.