Cum să folosim TINCTURA de PROPOLIS în afecțiuni respiratorii și cardiovasculare

Propolisul este una din cele mai puternice arme împotriva infecțiilor și a afecțiunilor apărute pe fondul unui sistem imunitar slăbit.

Datorită proprietăților sale antimicrobiene, albinele îl folosesc pentru a-și proteja stupul de virusuri și bacterii.

Tinctură de Propolis

Primele utilizări medicinale ale propolisului datează oficial din secolul al 17-lea. Miile de studii realizate în ultimii ani pe propolis au arătat că acest produs apicol combate peste 200 de boli.

Tinctura de propolis este folosită astăzi ca un remediu eficient împotriva răcelilor, infecțiilor cu bacterii, fungi și virusuri. Acesta ameliorează simptomele de răceală și previne infecțiile tractului respirator superior și ale urechii medii.

Pe lângă efectele sale antibacteriene, tinctura de propolis are o acțiune biostimulatoare, antiinflamatoare, anticancerigenă și antitoxică.

Tratamente cu tinctură de propolis

Doctorul Constantin Milică recomandă un tratament cu 15-30 de picături de tinctură de propolis de 30%, de 3 ori pe zi în următoarele afecțiunile respiratorii:

• bronșită acută, bronșectazie, astm infecțios, abces pulmonar

Picăturile se pun în 100 ml de apă caldă sau lapte. Cura se face până la vindecarea bolii. Bolnavii de astm bronșic pot folosi tinctura de propolis (de 15%) și sub formă de aerosoli. Aceasta se diluează cu o cantitate egală de apă. Se fac 2 ședințe pe zi, de câte 5 minute fiecare. Cura poate dura 2-4 săptămâni. După inhalarea aerosolilor se recomandă odihnă.

În alte afecțiuni respiratorii de origine virală, se pot lua câte 20-30 de picături de tinctură de propolis (de 20%), de 2-3 ori pe zi, cu o oră înainte de mese. Mai întâi se face gargară, apoi se înghite. Acest tratament este indicat în:

• răceală, gripă, guturai, laringită cronică, traheită

Aceeași concentrație (20%) ajută și în bolile plămânilor:

• pneumonie, emfizem pulmonar, tuberculoză pulmonară și extrapulmonară, silicoză

Se iau câte 30 de picături de 3 ori pe zi.

Persoanele cu afecțiuni cardiovasculare pot lua câte 10 picături de tinctură de propolis (de 30%), de 2-3 ori pe zi, după mese, 15 zile în fiecare lună.

• cardiopatie ischemică
• angină pectorală
• aritmie
• insuficiență cardiacă
• hipertensiune arterială (tinctură de 20%, câte 30 de picături, dimineața pe stomacul gol, până la ameliorarea bolii)

Cum se prepară tinctura de propolis în casă

Dacă aveți posibilitatea să procurați propolis brut dintr-o sursă de încredere, vă puteți prepara tinctura în casă, în condiții 100% naturale.

Se pun 20-30 de grame de propolis la macerat în 100 ml de alcool de 90 de grade. După 1 săptămână, se strecoară și se păstrează în sticluțe brune, de la tincturi vechi.

Se iau câte 30-50 de picături, de 2-4 ori pe zi, înainte de masă, preferabil puse pe o felie de pâine sau într-o lingură de miere.

[wcepe_products ids=’6726,6724,3175,4246′ button=’Cumpără aici’]

Sursă articol: http://www.farmacia-verde.ro/2010/07/07/propolisul-cel-mai-puternic-antiinfectios-natural/

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Cum se prepara

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.