Tinctura de IENUPĂR combate OBEZITATEA și infecțiile GENITO-RENALE

Ienupărul poate fi considerată o plantă multi-vindecătoare, deoarece are cu efecte medicinale din cele mai diverse.

Ienupărul are proprietăți digestive, diuretice, antiseptice, expectorante, antitusive, antimicrobiene, antifungice, anxiolitice, depurative, anti-obezitate, hipotensive și imunostimulatoare.

Boabe de Ienupăr

Tinctura de ienupăr, care se poate prepara acasă din fructe uscate, este recomandată în obezitate, infecții genitale și urinare și pietre la rinichi.

Fitoterapeutul Constantin Milică susține că aceasta este utilă în combaterea cistitei, nefritei, pielonefritei, uretritei, pericardită, infecțiilor cu stafilococi, Chlamidya la nivel genital și renal.

Mod de preparare și administrare

Se macină 20 de grame de fructe uscate de ienupăr prin râșnița de cafea și pulberea obținută se pune într-un borcan. Se toarnă peste ea 200 ml de alcool de 40 de grade și se lasă la macerat circa 2 săptămâni. Se strecoară și se păstrează în sticluțe închise la culoare. Se iau câte 20 de picături, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

Potrivit Universității din Michigan, plantele amare, precum ienupărul, îmbunătățesc digestia. Potrivit Herbs Wisdom, ienupărul reduce inflamația și crește producția acidului stomacal, ajutând la calmarea stomacului deranjat și arsurilor stomacale și la tratarea infecțiilor gastrointestinale și a viermilor intestinali.

Datorită efectelor diuretice, acesta ameliorează balonarea, ajută la eliminarea excesului de apă din țesuturi (retenția de apă) și a toxinelor și bacteriilor din sistemul urinar, prevenind astfel infecțiile. În plus, ienupărul are efecte dezinfectante asupra tractului urinar.

Un compus din ienupăr (ulei volatil) numit terpinen-4-ol crește rata de filtrare a rinichilor și implicit volumul urinei, contribuind astfel la eliminarea bacteriilor dăunătoare. Este important de menționat că ienupărul crește cantitatea de urină eliminată fără să elimine și electroliții importanți, precum potasiul.

Cercetătorii de la Universitatea de Științe Medicale Shiraz susțin că ienupărul este eficient împotriva bacteriilor gram-negative (E. coli, pneumonia, gonoree) și gram-pozitive (stafilococ auriu).

Ienupărul susține inclusiv eliminarea excesului de acid uric care poate cauza gută și reducerea lichidului din jurul articulațiilor. Și diabeticii pot beneficia de pe urma consumului de ienupăr, deoarece acesta conține insulină naturală și determină scăderea nivelului de zahăr din sânge, și totodată ajută la vindecarea pancreasului.

Contraindicații și precauții

Utilizat pe termen lung, ienupărul poate cauza probleme renale. O cură nu trebuie să dureze mai mult de 6 săptămâni. Persoanele cu boli de rinichi care vor să urmeze un tratament cu ienupăr trebuie să ceară sfatul medicului.

Surse articol:
1. http://healthyeating.sfgate.com/medicinal-benefits-juniper-berries-7691.html
2. http://www.herbwisdom.com/herb-juniper.html
3. http://www.livestrong.com/article/357364-juniper-berries-and-health-benefits/
4. https://jonbarron.org/herbal-library/herbs/juniper
5. http://ziarullumina.ro/ienuparul-tratament-pentru-o-suta-de-boli-40132.html

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.