Rețete de SIROP împotriva RĂCELII

Cele mai bune remedii împotriva guturaiului și a gripei se află de regulă în bucătăria noastră. Mierea de albine, laptele, ouăle, ceapa și usturoiul, nucile, florile de mușețel și de tei, sunt doar câteva ingrediente pe care le putem combina pentru a obține un medicament natural și eficient contra simptomelor răcelii: dureri în gât, tuse, nas înfundat, rinoree.

Vă prezentăm câteva rețete de acest fel, alcătuite și recomandate de profesorul doctor universitar Constantin Milică de la Facultatea de Agronomie din Iași.

Leacuri Pentru Răceală

Sirop din ceapă, nuci, miere și plante 

Ingrediente

• 6 cepe mari
• 6 nuci
• 6 lingurițe de flori de tei
• 6 lingurițe de flori de mușețel
• 6 lingurițe de frunze de pătlagină
• 100 g de miere
• 1 litru de apă

Preparare

Se pune apa într-o cratiță și se adaugă cepele spălate bine înainte și tăiate bucăți, cojile de nuci și plantele. După ce apa începe să clocotească, se dă focul la mic și se lasă să fiarbă un sfert de oră. Se oprește focul și se pune capacul. Se lasă la infuzat încă un sfert de oră, după care se strecoară.

După ce s-a răcorit, se adaugă miere de albine și se amestecă. Se ia câte 1 lingură, de 4-5 ori pe zi.

Sirop din usturoi și miere 

Ingrediente

• 20 g de usturoi zdrobit
• 100 g de miere

Preparare

Usturoiul proaspăt zdrobit se freacă bine cu mierea într-un bol, până rezultă o pastă omogenă. Se ia câte 1 linguriță din siropul obținut, la fiecare jumătate de oră.

Acest sirop are efecte antivirale și antibacteriene, fiind util atât în gripă, cât și în infecțiile bacteriene.

Sirop de propolis și miere 

Ingrediente

• 50 de picături de tinctură de propolis
• 1 cană de miere

Preparare

Se amestecă aceste două ingrediente și se ia câte 1 linguriță, de 3-4 ori pe zi. Siropul obținut are efecte antiseptice. Este bun în tuse. Ajută la dezinfectarea cavității bucale și a gâtului.

O altă rețetă de casă populară împotriva guturaiului este cea pe bază de gălbenuș de ou și miere. Se freacă 2 gălbenușuri de ou cu 4 linguri de miere de albine până când acestea se deschid la culoare. Pasta obținută se consumă imediat, după care se bea 1 cană cu lapte fierbinte.

Pentru a grăbi vindecarea bolii, se recomandă consumul unei cantități mai mari de lichide: ceaiuri calde, sucuri proaspete din fructe (mai ales citrice) și legume, câte 3-4 pahare pe zi. Usturoiul și ceapa nu trebuie să lipsească de la masă.

Sursă articol: „Medicina Naturistă”, Vol. I, Constantin Milică

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.