SUCUL de CASTRAVETE dizolvă acidul uric și dezintoxică organismul

Acțiunea diuretică-depurativă, profund hidratantă și răcoritoare a castravetelui este justificată de conținutul său foarte bogat în apă (95%).

Apa din castraveți este în mod natural distilată, având o calitate superioară apei potabile obișnuite.

Suc de Castravete

Administrat sub formă de suc, castravetele ajută la curățarea corpului de toxine și deșeuri nocive.

Academicianul Ovidiu Bojor citează în una din cărțile sale eficiența acestei legume în dizolvarea acidului uric și a uraților. Datorită acestei calități, îl recomandă persoanelor care suferă de litiază urică (pietre la rinichi), gută, artrită și reumatism.

Eficacitatea sa contra durerilor cauzate de excesul de acid uric crește dacă îl asociem cu suc de morcov și sfeclă roșie. Sucul de castravete, morcov și ridiche este considerat unul din cele mai puternice litotritice naturale (favorizează mărunțirea pietrelor).

În plus, în combinație cu alte legume, precum cele recomandate, este mai ușor de consumat. De asemenea, pentru gustul copiilor, se poate asocia cu suc de măr sau struguri.

Castraveții conțin minerale cu efecte alcalinizante (potasiu, calciu, fosfor), vitamina K, vitamina A, vitaminele B1, B2, și doze mici de vitamina C (prezente în coajă). Datorită conținutului de siliciu, castravetele ajută la întărirea țesuturilor conjunctive, asigurând sănătatea articulațiilor.

Datorită efectelor detoxifiante, ajută foarte mult la curățarea pielii. Este un bun reglator al tensiunii sangvine și al temperaturii corpului, și un tonic excelent pentru unghii, păr, dinți și gingii.

Se poate consuma câte 1 pahar (200 ml) de suc de castravete pur pe zi, sau în combinație cu suc de măr, coacăze negre, tomate sau grepfrut. Folosit extern, ajută la catifelarea pielii, curățarea petelor și a pistruilor și la estomparea ridurilor.

Sucul de castravete are efecte bune și asupra tractului digestiv. Este ușor laxativ și calmant. Centrele Pentru Controlul și Prevenirea Bolilor consideră sucul de castravete o sursă bună de fibre. Acestea sunt importante pentru controlul nivelului colesterolului, glicemiei și a greutății corporale, prevenirea constipației, a afecțiunilor colonului și a hemoroizilor

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Sănătate și Viață, VINDECAREA CU SUCURI DE FRUCTE SI DE VEGETALE: http://www.sanatatesiviata.ro/alimentatie-sanatoasa/89-alimentatia-sanatoasa-articole-documente-studii/471-vindecarea-cu-sucuri-de-fructe-si-de-vegetale-tratarea-tratamentul-si-vindecarea-bolilor-afectiunilor-cu-suc-de-fructe-si-vegetale-vindecarea-eliminarea-cauzelor-si-nu-a-simptomelor-cum-face-medicina-alopata-de-sinteza-toxica-moderna

2. Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu, Castravetele, Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe, pp. 119-120

3. LIVESTRONG.COM, The Benefits of Cucumber Juice: http://www.livestrong.com/article/421012-the-benefits-of-cucumber-juice/

4. Natural News, 10 health benefits of cucumbers: http://www.naturalnews.com/036769_cucumbers_health_benefits_rehydration.html

5. Juicing for Health, CUCUMBER IS AN ANTI-INFLAMMATORY FOOD THAT REDUCES GOUT ATTACKS: http://juicing-for-health.com/health-benefits-of-cucumber

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.