ARDEIUL IUTE ne poate prelungi VIAȚA

Potrivit unui studiu publicat recent (2015) în Jurnalul Britanic de Medicină, persoanele care consumă des ardei iute și alte condimente au șanse să trăiască mai mult.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford, Universitatea Harvard și alte organizații academice au realizat un studiu amplu pe 500.000 de femei și bărbați chinezi cu vârsta între 30 și 79 de ani. Aceștia au fost urmăriți pe o perioadă de 7 ani, timp în care au fost înregistrate 20.244 de decese.

Ardei Iute Longevitate

Ardei Iute Longevitate

Cercetătorii au observat că femeile și bărbații care au consumat ardei iuți proaspeți au avut un risc mai mic de a dezvolta cancer, leucemie și boli de inimă.

Mai precis, consumul a 3-7 ardei iuți pe săptămână poate reduce riscul de deces prematur cu 14%, în timp ce consumul de alimente picante sau condimentate de câteva ori pe săptămână a fost asociat cu un risc mai mic de deces cu 10%. Aceste efecte au fost mai evidente la persoanele care nu au consumat alcool.

Deși acest studiu nu demonstrează că ardeii iuți sau alimentele condimentate au redus riscul de moarte prematură în toate cazurile, însă el poate fi pus în legătură cu alte cercetări, care au arătat că ardeiul iute conține un compus care combate inflamațiile, oxidarea, obezitatea și cancerul.

Cum funcționează

Acest compus se numește capsaicină, și este cunoscut îndeosebi pentru proprietățile sale analgezice. Capsaicina este inclusă în numeroase produse terapeutice, precum unguente, creme și alifii pentru ameliorarea durerilor articulare (artrită, osteoartrită) și musculare, migrenelor, lumbago, luxații și entorse.

Ardei Iute

Ardei Iute

Capsaicina produce o senzație de arsură și fierbințeală la nivelul țesuturilor cu care intră în contact. Acest compus stimulează și apoi diminuează intensitatea semnalelor de durere din corp. Deși senzația de durere crește la început, se diminuează după prima utilizare. Capsaicina stimulează eliberarea unui compus implicat în comunicarea durerii între nervii din măduva spinării și alte părți ale corpului.

Capsaicina a fost de asemenea asociată cu combaterea diabetului.

Surse:

http://www.foodconsumer.org/newsite/Nutrition/Food/spicy_food_peppers_lower_premature_death_risk_0806150915.html

http://www.webmd.com/pain-management/tc/capsaicin-topic-overview

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. Imi place ardeiul iute si muraturile…!

  2. Da ,este adevarat…..dar nu murat sau in otet,iti irita mucoasa intestinala.Stiu ca sunt gustosi in otet sau murati…Se consuma :proaspeti,uscati sau in ulei de masline.

  3. Va mulțumesc foarte mult pentru tot ,ne sunteti de mare ajutor

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.