Dr. Pavel Chirilă – DIETA care previne și ajută la tratarea CANCERULUI
Așa cum spune Pavel Chirilă, unul din cei mai valoroși și apreciați doctori ai secolului prezent, preocupat de vindecarea “holistică” a bolnavului (trup și suflet), “cancerul este, în realitate, rezultatul greșelilor noastre făcute ani la rând, generație după generație.”
Prin alimentația noastră greșită, am făcut din cancer un adversar tot mai puternic și necruțător, îmbunătățindu-i armele și strategia.
Pe toți ar trebui să ne preocupe mai mult ceea ce mâncăm, întrucât alimentația greșită s-a dovedit a fi unul din principalii factori ai apariției cancerului. Dieta modernă de tip occidental, bazată pe alimente extrem de rafinate (albite), cu un adaos dăunător de zahăr ridică mari riscuri în ceea ce privește dezvoltarea bolilor canceroase.
Antidotul cancerului: dieta vegetariană
Dr. Pavel Chirilă susține că cea mai bună dietă este dieta vegetariană bio, care reprezintă totodată una din cele mai eficiente metode profilactice împotriva cancerului.
Potrivit rezultatelor Studiului China, realizat de C.T. Campbell, spre deosebire de proteinele de origine animală, proteinele de origine vegetală nu au nici o implicație în incidența cancerului. Totodată, acestea nici nu agravează evoluția bolnavilor cu cancer.
La fel, spre deosebire de carbohidrații rafinați (precum zahărul și făina albă), carbohidrații naturali (precum fructele și mierea de albine) nu au nici un rol în mecanismele care duc la producerea cancerului.
În cartea semnată de dr. Richard Béliveau și D. Gingras– “L’Alimentazione anti-cancro”, este citată o analiză realizată de Institutul American de Cercetare a Cancerului pe 519 studii, care au ca subiect legătura dintre consumul de fructe și zarzavaturi și scăderea riscului de cancer.
În urma acestei recenzii, a reieșit că 75% dintre studii menționează o diminuare a riscului de cancer prin consumul de fructe și zarzavaturi.
Alimentele care inhibă dezvoltarea cancerului
Potrivit unui grafic realizat de R. Béliveau și D. Gingras, dieta vegetariană nu are numai un rol profilactic, ci și unul profund terapeutic în ceea ce privește cancerul și dezvoltarea lui. Din clasamentul legumelor cu cel mai mare efect anti-cancer fac parte: varza (toate tipurile), roșiile, dovleacul, afinul, ceapa și usturoiul, cartofii, morcovii și sfecla roșie. Aceste alimente vegetale, consumate în stare cât mai naturală, au capacitatea de a inhiba creșterea celulelor izolate de neuroblastom (un tip de cancer care se dezvoltă ȋn celulele nervoase din mai multe zone ale corpului).
Sursă: “Nu Hrăni Cancerul”, Pavel Chirilă, Mădălina Popescu, Cristela Georgescu