Tărâțele de ovăz – bune pentru slăbit, colesterol, diabet, constipație
Persoanele care sunt preocupate de problema colesterolului sau a greutății, precum și cele care suferă de diabet, afecțiuni cardiovasculare sau digestive, ar trebui să ia în considerare adăugarea tărâțelor de ovăz în dieta lor zilnică.
Tărâțele de ovăz sunt bogate în fibre și au o multitudine de substanțe nutritive importante pentru sănătatea noastră.
Cuprins
Tărâțe de ovăz – conținut nutrițional
O cană de tărâțe de ovăz furnizează 31% din doza necesară de seleniu (un mineral esențial pentru imunitate), 23% din doza zilnică recomandată de fibre, 14% din necesarul de proteine, 8% din procentul de carbohidrați, precum și Vitamina E, vitamine din complexul B, fier și fosfor.
Nu conțin colesterol sau sodiu.
Tărâțe de ovăz – beneficii
Tărâțele de ovăz detoxifică organismul, îl fortifică, scad nivelul de colesterol, trigliceride și zahăr din sânge, ajută la menținerea greutății optime și la prevenirea bolilor cardiovasculare.
1. Scăderea colesterolului
Un beneficiu major al tărâțelor de ovăz este capacitatea de a reduce nivelul colesterolului.
Studiile au arătat că beta-glucanul, principala fibră solubilă din tărâțele de grâu a ajutat la scăderea colesterolului total și a celui rău.
Tărâțele de ovăz ajută de asemenea la reducerea cantității de colesterol absorbit din alimentele pe care le consumăm. Acest lucru contribuie la prevenirea acumulării de plăci bacteriene în artere.
2. Prevenirea bolilor cardiovasculare
Un al doilea avantaj al tărâțelor de ovăz este prevenirea bolilor de inimă.
Într-un studiu efectuat pe persoane cu un risc crescut de boli coronariene, cercetătorii au constatat că acest produs, prin reducerea nivelului total de colesterol, poate combate ateroscleroza, hipertensiunea arterială, atacul de cord și accidentul vascular cerebral.
3. Adjuvant în diabet
Tărâțele de ovăz au capacitatea de a produce o îmbunătățire pe termen lung a nivelului de zahăr din sânge după o masă.
Acestea încetinesc digestia de glucide și reduc rata absorbției zahărului în sânge.
Tărâțele de ovăz cresc de asemenea sensibilitatea la insulină, fapt care îi ajută foarte mult pe diabetici.
4. Tărâțe de ovăz pentru slăbit
Cura de slăbire cu tărâțe de ovăz este foarte eficientă, și multă lume o confirmă.
Fibrele din tărâța de ovăz stimulează pierderea în greutate prin inducerea senzației de sațietate. Fibrele întârzie absorbția și digestia alimentelor, amânând astfel senzația de foame.
Tărâțele de ovăz ne împiedică să consumăm mult calorii și produse care îngrașă. Unul din cele mai populare meniuri pentru slăbi este bazat pe tărâțe de grâu și iaurt la micul dejun.
5. Constipație
Devenim constipați atunci când din dieta noastră zilnică lipsesc fibrele sau atunci când nu consumăm suficiente lichide.
Fibrele din tărâțe de ovăz stimulează tranzitul intestinal și mențin scaunul moale. Acest lucru este important pentru persoanele afectate de constipații frecvente.
Într-un studiu efectuat de canadieni, s-a demonstrat că adăugarea de tărâțe de ovăz în dieta de zi cu zi a adus subiecților o îmbunătățire a consistenței și frecvenței mișcărilor intestinale.
Sfaturi de consum – rețete
Tărâțele de ovăz se găsesc la toate magazinele naturiste.
Pot fi preparate ca o cereală, amestecând 1 parte de tărâțe de ovăz și 2 părți de apă fierbinte sau lapte. Sau le poți adăuga în iaurt, brânză de vaci sau smoothie-uri.
Tărâțele de ovăz se pot include și în omletă, în salate, în produse de patiserie sau panificație.
Se pot face biscuiți, clătite sau brioșe cu tărâțe de ovăz.
Se pot folosi în loc de pesmet la chifteluțe sau burgeri, sau se pot amesteca în supe și tocănițe.
eu folosesc de mult timp
un articol finteresant! si eu consum zilnic la micul dejun si chiar la uele desrturi!
Dimineata cu iaurt si scortisoara…face minuni!
si eu tot dimineata la iaurt!
o sa incerc si eu !
Recomand cu mare drag:)
daca nu bei 2 litri de apa e inutil. ..
Le consum in fiecare dimineata,de mult timp!