Incredibil: Ce efecte produce oțetul în corp – dr. Eric Berg
Oțetul de mere acționează ca un adevărat medicament. Sau chiar mai bine decât un medicament, deoarece se adresează mai multor funcții și organe din corp.
Ameliorează numeroase probleme de sănătate.
Oțetul de mere nu este un super-aliment. Acesta este un mit.
Nu conține atât de mulți nutrienți pe cât se vehiculează.
Nu conține nici multă vitamina A, nici vitamina C. Nu are nici o cantitate semnificativă de minerale, cu excepția potasiului.
Conține puține proteine, enzime și bacterii benefice.
Ceea ce îi conferă proprietăți terapeutice notabile este însă acidul acetic.
Cuprins
Oțetul combate obezitatea, diabetul și bolile cardiovasculare
Cele mai impresionante efecte le are în bolile cardio-metabolice.
Scade grăsimile din sânge. Reduce greutatea corporală.
Combate obezitatea și bolile cardiovasculare. Diminuează nivelul zahărului din sânge. Ameliorează simptomele diabetului.
O recenzie recentă a arătat că oțetul reduce semnificativ colesterolul total din sânge, glucoza a jeun și hemoglobina glicozilată.
Cercetătorii au raportat de asemenea o reducere însemnată a trigliceridelor la pacienții cu diabet de tip 2 (15 ml de oțet pe zi, timp de 2 luni).
În studiile pe animale, oțetul a suprimat stresul oxidativ indus de obezitate.
Citește și – 2 lingurițe de oțet scad glicemia după masă cu 40%
Oțetul ameliorează pH-ul corpului
Oțetul are beneficii pe care mulți dintre noi nici măcar nu le bănuim.
De exemplu, îmbunătățește aciditatea stomacului.
Dr. Berg spune majoritatea pacienților care au trecut pragul cabinetului său aveau un organism mult prea alcalin.
Contrar opiniei generale, corpul nostru nu este prea acid. Dimpotrivă, este prea alcalin.
Fiecare parte a corpului are propriul său pH. Nu doar urina și saliva trebuie luate în considerare.
Adevăratul indicator al pH-ului este sângele. Însă acesta este greu de testat prin analize medicale.
Cei mai mulți au sângele prea alcalin.
Aici intervine benefic oțetul. Prin faptul că modifică puțin pH-ul sângelui, îmbunătățește semnificativ starea de sănătate.
pH-ul este important pentru transportul mineralelor, funcția enzimelor, stimularea tiroidei și creșterea metabolismului.
Trebuie să știm că pe măsură ce îmbătrânim, acidul stomacal crește și devine tot mai alcalin. După vârsta de 50 de ani avem nevoie de mai mult acid.
Acidul susține buna digestie a proteinelor și absorbția mineralelor.
Un pH prea alcalin afectează absorbția calciului și duce la depuneri de calciu (rigiditate articulară, artrită, cataractă, pietre la rinichi sau bilă, nevrită, tartar dentar).
Toate aceste probleme apar în stare de alcaloză.
Dr. Berg spune că alcalinitatea excesivă a corpului este provocată de un nivel crescut de stres.
Reduce arsurile stomacale, refluxul de acid și indigestia
Acidul acetic are un pH foarte mic, de 2,5. Este asemănător acidului stomacal.
Acest lucru arată că este foarte util pentru probleme stomacale.
Ameliorează arsurile stomacale, refluxul de acid și indigestia. De ce? Pentru că aceste afecțiuni apar din cauza unui pH prea alcalin, nu prea acid.
Prin caracterul lui acidic, oțetul corectează această problemă.
Ce efecte produce oțetul în corp
- descompune și ajută la transportul vitaminelor și mineralelor
- ajută la digerarea proteinelor
- stimulează mobilizarea calciului
- îmbunătățește funcția glandei tiroide
- ajută buna funcționare a sistemului imunitar
Citește și – Tratamente cu oțet de mere – dr. Mikhail Tombak
În ce afecțiuni face bine oțetul
Oțetul remediază următoarele simptome și afecțiuni:
- crampe la nivelul gambei
- zvâcniri ale ochilor
- nervite
- dureri articulare
- hipertensiune arterială
- constipație
- ritm cardiac neregulat
- slăbiciune
Dr. Berg spune că oțetul de mere este mult mai eficient pentru imunitate decât vitamina C.
Acidul pe care îl conține ajută în răceli, febră și infecții virale.
Cum se consumă oțetul
Informații importante despre cum trebuie consumat oțetul pentru beneficii maxime puteți găsi în acest ARTICOL.
Surse articol:
1. Hadi A, Pourmasoumi M, Najafgholizadeh A, Clark CCT, Esmaillzadeh A. The effect of apple cider vinegar on lipid profiles and glycemic parameters: a systematic review and meta-analysis of randomized clinical trials. BMC Complement Med Ther. 2021 Jun 29;21(1):179. doi: 10.1186/s12906-021-03351-w. PMID: 34187442; PMCID: PMC8243436: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34187442/
2. Halima BH, Sonia G, Sarra K, Houda BJ, Fethi BS, Abdallah A. Apple Cider Vinegar Attenuates Oxidative Stress and Reduces the Risk of Obesity in High-Fat-Fed Male Wistar Rats. J Med Food. 2018 Jan;21(1):70-80. doi: 10.1089/jmf.2017.0039. Epub 2017 Nov 1. PMID: 29091513: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29091513/
3. Dr. Eric Berg, The real reason why apple cider vinegar help you lose weight: https://www.youtube.com/watch?v=XeHl5Y7m1xM&ab_channel=Dr.EricBergDC
4. Kris Gunnars, Ki Chin, 6 Health benefits of apple cider vinegar, backed by science, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/6-proven-health-benefits-of-apple-cider-vinegar