POLEN de PRUN – îngerul păzitor al stomacului, ficatului și bilei

Polenul este considerat de nutriționiști un aliment natural complet. Conține aproape toți nutrienții de care are nevoie corpul uman în fiecare zi: vitamine, minerale, enzime, hormoni, acizi grași, antioxidanți și mai ales proteine.

Vitaminele și mineralele hrănesc organismul, iar antioxidanții îl protejează de boli cronice și de îmbătrânirea prematură.

Polen de prun – benefic pentru stomac, ficat si bila

______________________

Polenul crud – proprietăți

Cel mai bun tip de polen este cel crud. Spre deosebire de cel uscat, polenul crud este „viu”, bogat în enzime – substanțe esențiale pentru absorbția nutrienților din alimente.

De asemenea, lactofermenții (lactobacili, bifidobacterii) pe care îi conține polenul proaspăt sunt importanți pentru refacerea florei intestinale și combaterea infecțiilor tractului digestiv.

Polenul crud poate fi considerat un probiotic natural. Conține de asemenea și drojdii, cu efect protector la nivel gastric împotriva micozelor.

______________________

Polen de prun – beneficii și indicații terapeutice

Există mai multe tipuri de polen – poliflor, de păducel, de salcie, de trandafir sălbatic, de măr, de prun, de flori de munte, de cireș – fiecare având proprietățile sale specifice.

Polenul crud de prun este deosebit de benefic pentru sistemul digestiv, având efect echilibrant, calități care provin de la prune, renumite de altfel pentru efectele lor laxative:

– îmbunătățește tranzitul intestinal
– are efecte benefice în colite și boala Crohn
– susține buna funcționare a stomacului, ficatului și bilei

Totodată, polenul de prun stimulează capacitatea de concentrare și memoria, și crește rezistența la efort fizic. Are de asemenea beneficii pentru piele.

______________________

Cum se administrează polenul de prun

Acesta se poate administra ca atare, însă cel mai bine se absoarbe în corp dacă este dizolvat în prealabil.

Se poate amesteca în acest scop cu puțină miere, cu iaurt sau cu zeamă de lămâie. Se poate presăra și în salate de fructe.

Este indicat să consumăm polen în prima jumătate a zilei, îndeosebi la micul-dejun, pentru efectul energizant.

 

Doza pentru copii este de 1 linguriță pe zi, iar pentru adulți, 1 lingură pe zi.

Cura cu polen de prun durează cel puțin 7 săptămâni. Pentru aceasta aveți nevoie de 3 caserole de 250 g. Se recomandă 2 cure pe an, una primăvara și una toamna. Însă poate fi consumat pe tot parcursul anului.

Ca orice tip de polen crud, și acesta trebuie păstrat în congelator, pentru a-și păstra proprietățile. Nu îngheață, întrucât nu conține multă apă, nici nu se alterează dacă este scos de mai multe ori și recongelat.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.