SUC de CEAPĂ roșie și MIERE – rețetă pentru vasele de sânge

Ceapa nu este un remediu eficient doar pentru afecțiunile respiratorii, ci și pentru sistemul cardiovascular. Rețeta pe care v-o prezentăm mai jos este utilă pentru persoanele care suferă de ateroscleroză.

Ateroscleroza este o boală progresivă caracterizată prin acumularea de placă (alcătuită din grăsimi, colesterol, calciu și alte substanțe regăsite în sânge) în arterele mari. Arterele sunt vase de sânge care transportă sângele bogat în oxigen către inimă și alte zone din corp.

SUC de CEAPĂ roșie și MIERE – rețetă pentru vasele de sânge

În timp, această placă se întărește și îngustează arterele, afectând astfel circulația sângelui în corp. Potrivit statisticilor, reprezintă prima cauză a bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale. În societățile moderne, 50% din decese se datorează aterosclerozei.

Dieta bogată în alimente grase, de origine animală este una din cauzele principale ale apariției acestei boli. Se manifestă prin dureri de cap, cârcei în timpul mersului, răcirea extremităților.

Pe lângă corectarea alimentației, se impune evitarea sedentarismului, a oboselii cronice fizice sau psihice, enervările și stresul. Se recomandă regim alimentar strict și cel puțin 30 de minute de mers pe jos zilnic.

Academicianul Constantin Pârvu recomandă în una din cărțile sale o cură cu suc de ceapă pentru bolnavii de ateroscleroză. Se poate folosi ceapă albă sau roșie:

• Cura cu suc de ceapă albă

Se curăță bulbii de coji, se spală, se taie mărunt și se dau prin mașina de suc. Se administrează în doze mci, câte 15-30 de picături pe zi, amestecate cu puțin apă. Această cură trebuie urmată 30 de zile.

• Cura cu suc de ceapă roșie

Se prepară în mod asemănător sucului de ceapă albă. Se amestecă ½ pahar de suc de ceapă cu 2-3 linguri de miere polifloră. Cantitatea obținută se împarte în 3 rații egale, care se iau înainte sau după cele 3 mese ale zilei.

Sucul pregătit într-o zi trebuie consumat în totalitate, fără a mai lăsa pe ziua următoare. Se consumă în fiecare zi proaspăt.

Tratamentul durează 3-4 luni, și se poate relua după o pauză de 1 lună.

Și celelalte legume din familia cepei sunt recomandate în ateroscleroză, precum prazul (care se consumă ca atare) și usturoiul (câte 2-3 căței pe zi, în stare crudă, indicat și în hipertensiune arterială și varice).

_________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Aldons J. Lusis, 2010, Atherosclerosis: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2826222/

2. Constantin Pârvu, Emilia Elena Iancu, Rodica Constantin, Rețete Naturiste Pentru Bolile Cardiovasculare, Editura ASAB, 2010

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.