Ulei de Vitamina E – 13 Beneficii Pentru Piele, Păr, Unghii, Inimă

Uleiul de Vitamina E este glorificat mai ales de industria cosmeticii, unde este pe bună dreptate numit un elixir al tinereții și frumuseții. Este un ulei extrem de versatil, cu un impact deosebit asupra celulelor corpului. Ca un antioxidant puternic, Vitamina E îmbunătățește imunitatea și elimină radicalii liberi care deteriorează structura celulară a corpului. Aceleași proprietăți remarcabile sunt conținute și de Uleiul de Vitamina E.

Ulei de Vitamina E Pentru Ten

Ulei de Vitamina E Pentru Ten

Tratamente cu Ulei de Vitamina E

1. Arsuri, plăgi

Ulei de vitamina E are puteri curative remarcabile asupra pielii, îndeosebi în ceea ce privește vindecare rănilor provocate de arsuri mici. Aplicarea acestui ulei pe zona afectată și frecarea ușoară a rănii pe o perioadă de timp ajută la repararea pielii. Se aplică numai după ce arsura s-a răcit.

2. Cicatrici

Un alt beneficiu uimitor al uleiului de Vitamina este acela că ajută la dispariția rapidă a semnelor lăsate de acnee sau arsuri, și este considerat de către medici o opțiune de tratament superior pentru îndepărtarea cicatricilor. Se pot aplica în acest caz câteva picături de ulei de Vitamina E pe țesutul cicatricial, indiferent dacă cicatricea este veche și decolorată sau proaspătă. Se masează ușor pielea folosind mișcări circulare. Uleiul va pătrunde adânc în piele și va repara țesutul cicatrizat în profunzime, contribuind astfel la diminuarea aspectului de pete inestetice la suprafață. Uleiul trebuie aplicat zilnic pentru rezultate vizibile.

3. Prevenirea cancerului de piele

Pentru cei care petrec mai mult timp sub căldura dogoritoare a soarelui, un tratament cu 4-5 picături de ulei de vitamina E aplicat pe piele înainte de a ieși afară poate fi extrem de benefică pentru protecție solară împotriva radiațiilor care pot cauza cancer.

4. Vergeturi

Vergeturile sunt o apariție frecventă la femei după o sarcină. Aplicarea regulată de ulei de Vitamina E pe vergeturi printr-o frecare ușoară a pielii poate reduce semnele existente, dar și riscul de apariție a acestora pe termen lung. Ulei de vitamina E poate reduce de asemenea petele sau semnele din naștere.

5. Eczeme, psoriazis

Se aplică ulei de Vitamina E de 2 ori pe zi pe zona afectată, în mod regulat, pentru tratarea eczemelor și psoriazisului.

6. Pete maronii

Petele maronii de pe piele pot fi cauzate de probleme cu ficatul, de bătrânețe sau de efectele nocive ale radicalilor liberi. Uleiul de Vitamina E este eficient în prevenirea și repararea daunelor radicalilor liberi. Aplicarea acestui ulei pe porțiunile maronii ale pielii lubrifiază membranele celulare și ajută la regenerarea celulelor, netezirea pielii uscate și deschiderea petelor.

7. Unghii uscate și cuticulele

Vitamina E sub formă de ulei este eficientă în tratamentul unghiilor predispuse la fisurare și despicare. Pentru tratarea unghiilor fragile, se toarnă puțin ulei de Vitamina E într-un vas și se înmoaie unghiile în el timp de 5-10 minute în fiecare zi. Alternativ, se poate freca zilnic câte o picătură de ulei de Vitamina E pe fiecare unghie. Acest ulei are de asemenea grijă de cuticulele uscate și crăpate.

8. Buze crăpate și leziuni herpetice

Ulei de vitamina E poate vindeca herpesul și buzele crăpate. Acest ulei acționează ca o cremă hidratantă pentru buze și este extrem de eficient în regenerarea pielii uscate. Se aplică zilnic ulei de Vitamina E pe buze pentru a reduce senzația de usturime cauzată de herpes, sau pentru prevenirea uscăciunii buzelor.

9. Ulei de Vitamine E pentru inimă

Proprietatea restaurantă a Vitaminei E face ca acest ulei să fie un supliment minunat pentru sănătatea inimii. Consumul de ulei de vitamina E sprijină inima și asigură astfel o viață lungă și sănătoasă . Acest ulei are îndeosebi capacitatea de a preveni depunerile de colesterol pe artere. Acumularea de colesterol rău în artere face ca inima să pompeze mai greu sângele. Astfel circulația devine dificilă și crește riscul de atac de cord.

10. Baie cu ulei de Vitamina E pentru corp și minte

Acest ulei versatil poate fi folosit ca ulei de baie pentru relaxarea fizică și psihică. Se adaugă câteva picături în apa din cadă. Va hidrata corpul temeinic și va aduce totodată beneficii părului.

11. Ulei de Vitamina E ca și cremă de piele

Uleiul de vitamina E poate fi folosit ca un înlocuitor sănătos pentru loțiunile de piele din comerț, care sunt încărcate cu ingrediente nocive (alcoolul și substanțe chimice) cu efecte deshidratante pe termen lung. Uleiul de Vitamina E în combinație cu ulei de măsline în cantități egale poate oferi umezeala necesară pielii, iar prin antioxidanții conținuți o poate proteja de leziuni ușoare sau grave.

12. Beneficii anti-îmbătrânire

Odată cu îmbătrânirea pielii, producerea de colagen începe să încetinească, fapt care duce la pierderea fermității și elasticității țeusuturilor. Dietele nesănatoase, poluarea și expunerea la produse chimice pot declanșa și accelera procesul de îmbătrânire, făcând tenul să arate ridat și îmbătrânit. Datorită prezenței antioxidanților puternici fin ulei de vitamina E, aplicarea regulată a acestui produs pe față ajută la netezirea liniilor fine, și reduce riscul de apariție a ridurilor pe viitor.

13. Ulei de Vitamina E pentru păr

Uleiul de vitamina E crește circulația sângelui la nivelul pielii capului și șansele de creștere a părului, dar îmbunătățește totodată textura și calitatea firului de păr. Acest ulei este utilizat pe scară largă ca și tratament pentru căderea părului și alte probleme ale scalpului.

Uleiul de vitamina E este foarte eficient și în încetinirea procesului de albire prematură a părului cauzată de oxidarea țesuturilor. Antioxidanții conținuți previn eficient coroziunea țesuturilor, reducând astfel probabilitatea de albire prematură.

Ungerea părului cu ulei de Vitamina E în mod regulat îi poate reda acestuia strălucirea naturală, poate trata vârfurile despicate și alte daune cauzate de folosirea feonului, plăcii de îndreptare sau ondulare sau a vopsitului excesiv.

Un tratament bun pentru păr constă dintr-un amestec în părți egale de ulei de Vitamina E, ulei de măsline, ulei de nucă de cocos, ulei de cânepă și ulei de jojoba.

4 comentarii

  1. îmi pare rău dar se folosesc paginile pentru enorm de multă publicitate -vânzare dar efectele nu sunt cele mai așteptate!

  2. Este foarte,foarte adevarat ce scrie despre efectele benefice ale uleiului de vitamina E si cine zice ca sunt minciuni nu sufera de eczema pe piele ca mine si vorbeste in nestiinta de cauza!Eu mi-am tratat eczema de pe fata (de care sufeream de ani de zile)in 2 seri aplicind ulei de vitamina E si nimic altceva!Plus ca pe sezonul rece imi apar rani deschise pe piele (tot de uscaciune excesiva,poate tot eczema)si problemele dispar imediat doar dupa doua aplicatii din acest ulei miraculos doua seri consecutiv!Cine nu stie sa nu isi dea cu parerea,mai ales ca eu am cheltuit o sumedenie de bani pe ”cremele minune”care nu m-au ajutat cu nimic,ba mai mult au agravat situatia!Tacerea uneori e ca mierea!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.