Stațiunea Predeal, perla Carpaţilor

Stațiunea Predeal, situată în județul Brașov, localitate așezată la cea mai înaltă altitudine din România, respectiv 1010-1030 metri, se găsește pe Valea Prahovei, vecini fiindu-i Carpații Meridionali și râurile Prahova și Timiș, de care aceasta este străbătută.

predeal-23

Parauri Statiunea Predeal

Înconjurată de masive impunătoare, Postavaru, Piatra Mare și Bucegi, Stațiunea Predeal un climat caracterizat prin veri răcoroase și ierni reci, ceea ce nu face decât să atragă turiștii, datorită multiplelor posibilități de divertisment, ca practicarea sporturilor de iarnă, sau vizitarea bazelor destinate convalescenței sau relaxării.

statiune predeal

Statiunea Predeal, vara

În prezent, stațiunea dispune de opt părții de ski, toate deservite de telescaune și teleschiuri, și de două patinoare, unul dintre acestea fiind situat în cadrul Complexului Fulg de nea. Aici, pârtiile sunt amenajate în funcție de gradul de dificultate, astfel că Pârtia Clăbucet, cu o lungime de 2100 metri,  dispune de un grad de dificultate medie, în timp ce Pârtia Clăbucet Sosire, de 800 metri, dispune de un grad ușor. Pârtia Clăbucet Variantă, de 790 metri, are un grad ușor, la fel ca și Pârtia Clăbucet Școală, cu o lungime de 200 metri, în timp ce, odată ajuns la Pârtia Cocoșul, de 2250 metri, gradul de dificultate se schimbă în mediu, urmând ca la Pârtia Subteleferic, de 1200 metri, gradul să fie unul dificil. Pârtia Subteleferic inferior, de 670 metri, cu grad foarte ușor, este urmată de Pârtia Pârâul Rece, de 520 metri, cu grad mediu.

partia_clabucet_predeal

Partia Clabucet, Predeal

Turiștii care vor vizita Predealul vor rămâne plăcut impresionați de obiectivele turistice ale zonei, ca Cimitirul Legionar Predeal, statuia eroului Mihail Saulescu, Biserica Sfinții Constantin și Elena, cât și Mănăstirea Predeal. Pentru turiștii iubitori de natură și drumeții, este recomandat Canionul Șapte Scări, un defileu săpat în calcarul Munților Piatra Mare. Cu o lungime de 160 metri, dispusă pe șapte trepte, cu înălțimi de până la 15 metri,defileul se transformă treptat, într-un peisaj sălbatic mirific, caracterizat de cascade provenite din afluentul Sipoaiei, Pârâul Șapte Scări.

manastirea-predeal-codg

Manastirea Predeal

Vârful muntelui este învăluit de o frumusețe răpitoare, Cascada Tamina, reprezentată, la rândul ei, de cinci cascade răsfirate pe crestele sălbatice stâncoase, cu înălțimi de 10 metri. Turiștii pot continua drumețiile pe Cheile Tamina, amenajate cu scări, trasee special amenajate și cabluri metalice. Peștera de Gheață, cu o deschidere de 50 metri, introduce turistul în lumea subterană, plină de secrete bine ascunse. Înăuntrul peșterii, temperaturile scăzute păstrează  zăpada pe tot parcursul anului, astfel că vizitarea zonei pe timp de vară este ideală și recomandată celor care își doresc cu ardoare să scape, chiar și pentru puțin timp, de zilele toride, caniculare. Turiștii mai curajoși își pot testa limitele la Cheile Rasnoavei, din Masivul Postavaru, unde se află amenajată instalația pentru bungee-jumping (sărituri cu coarda), pe lângă traseele amenajate pentru alpiniști, cele mai cunoscute și populate fiind Santinela Cheilor și Surplombele de Aur.

predeal-

Telescaune Statiunea Predeal

Cei ajunși în stațiunea Predeal vor fi întâmpinați cu cele mai gustoase preparate ale zonei, testate la concursurile anuale, unde se strâng bucătari sosiți din toată țara. Din activitățile Stațiunii Predeal nu sunt excluse nici concertele, concursurile de schi, de snowboarding  și patina, turiștii având totodată ocazia de a opta pentru locuri de cazare diversificate, ca zone pentru campare, pensiuni, cabane montane, pensiuni sau hoteluri.

Cale acces

Rutier: DN1 București-Predeal-Brașov, pe DN 73A Râșnov-Predeal, pe DN 71 Târgoviște-Predeal

Feroviar: linia ferată București Nord-Gară Predeal-Gara Brașov

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.